ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Isnotgallery παρουσιάζει έργα 35 Κύπριων και Ελλήνων καλλιτεχνών

Η έκθεση «Η Συλλογή» περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, έργα υφαντικής, σχέδια με μολύβι κ.ά.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Isnotgallery contemporary παρουσιάζει από την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου την έκθεση «Η Συλλογή», με έργα ζωγραφικής και υφαντικής, σχέδια με μολύβι κ.ά. από Κύπριους και Έλληνες καλλιτέχνες, προερχόμενα από ιδιωτική συλλογή.

Έργα 35 καλλιτεχνών, Κύπριων και Ελλήνων, προερχόμενα από ιδιωτική συλλογή, παρουσιάζονται στη νέα έκθεση της Isnotgallery Contemporary. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες, που έργα τους παρουσιάζονται, άρχισαν να δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά μετά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, χωρίς να λείπουν και νεότεροι εικαστικοί. Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, έργα υφαντικής, σχέδια με μολύβι κ.ά. Στην έκθεση παρουσιάζονται ένα έργο του σπουδαίου πρωτοπόρου Χριστόφορου Σάββα (1924-1968), καθώς επίσης και έργο του Ιωάννη, δημιουργού (μαζί με τη Χαρά Μεταξά) της γκαλερί σύγχρονης τέχνης Diaspro.
Η «Συλλογή» περιλαμβάνει έργα των: Χριστόφορου Σάββα, Γκλυν Χιουζ, Στέλιου Βότση, Κώστα Στάθη, Λευτέρη Οικονόμου, Ιωάννη, Δημήτρη Μίχλη, Αντρέα Χαραλάμπους, Πάμπου Μίχλη, Δώρας Ορόντη, Ρέας Μπέιλυ, Λώνια Ευθυβούλου, Έλλης Νικολάου, Θεόδουλου Γρηγορίου, Horst Weierstall, Κώστα Ιωακείμ, Αντρέα Καραγιάν, Ερμιόνης Ζαχαριάδου, Νικόλα Παναγή, Χαράς Μεταξά, Μιχάλη Μανουσάκη, Τάκη Μωραΐτη, Κυριάκου Κάσιαλου, Χάρη Τρυλίδη, Ευγενίας Βασιλούδη, Μελίνας Ευσταθίου, Τζούλιας Αστραίου Χριστοφόρου, Μαλβίνας Μίτλετον, Μαρίας Περεντού, Κατερίνας Φουκαρά, Πάνου Στεφανίδη, Μαρίας Λιτσοπούλου, Δημήτρη Ταντανόζη, Πάρη Σεργίου και Μαρίας Χρίστου.

Ο συλλέκτης
Ο συλλέκτης: ”Η δημιουργία μιας συλλογής έργων τέχνης είναι κατά κάποιον τρόπο προειλημμένη, ανεξήγητη πολλές φορές, απόφαση, που αφορμή είναι η καλλιτεχνική και αισθητική προσωπική αναζήτηση, ίσως κάποτε η απόφαση να είναι και εμπορικής/επενδυτικής διάθεσης… Πώς διαλέγει όμως ο συλλέκτης τι θέλει να έχει στο δικό του ντεπό; Είναι μαικήνας ο συλλέκτης, και μπορεί ταυτόχρονα να είναι ένας παθιασμένος με την Τέχνη άνθρωπος. Η δημιουργία, λοιπόν, του προσωπικού «Θησαυρού» του κάθε συλλέκτη επιτυγχάνεται αναλόγως της αισθητικής του ή και το πόσο έχει διαβάσει τον καλλιτεχνικό κόσμο, γύρω από τον οποίο ζει. Ο συλλέκτης επιλέγει να συγκεντρώσει έργα καλλιτεχνών με τα οποία ταυτίζεται, αισθητικά, κοινωνικά, να αποκτήσει έργα στα οποία ίσως να διείδε κάτι που ακόμα δεν ήταν ορατό. Ο γνήσιος συλλέκτης οπωσδήποτε δεν είναι συσσωρευτής έργων τέχνης, ο Συλλέκτης συγκεντρώνει έργα που έχουν καταφέρει να συγκινήσουν πρωτίστως τον δικό του πνευματικό και ψυχικό κόσμο, συλλέγει έργα που οι καλλιτέχνες έχουν ανακινήσει και μετακινήσει γραμμές των οριζόντων του” – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ

Πού/πότε: IsnotGallery, Οδυσσέως 11, Παλιά Πόλη, Λευκωσία

Εγκαίνια Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 7:30 μ.μ. Διάρκεια έως 2 Δεκεμβρίου

Πληροφορίες τηλέφωνο 99569498 | art@isnotgallery.com | www.isnotgallery.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ