ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Μαρία Τριλλίδου παρουσιάζει την εγκατάσταση με τίτλο «Mutual Affections»

Αυτόνομα υβριδικά οικοσυστήματα συγχέονται μέσα σε ένα απροσδιόριστα «λευκό» χώρο του Nasty-Cat Annex οργανώνοντας ένα συμβιωτικό περιβάλλον

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις 11 Δεκεμβρίου η Μαρία Τριλλίδου παρουσιάζει την εγκατάσταση με τίτλο Mutual Affections στο Nasty-Cat Annex.

Αυτόνομα υβριδικά οικοσυστήματα συγχέονται μέσα σε ένα απροσδιόριστα ‘λευκό’ χώρο οργανώνοντας ένα συμβιωτικό περιβάλλον.

Στοιχεία μαζεμένα από τη Κυπριακή φύση κατά το χρονικό διάστημα του lockdown αλλά και όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα ζωής της εικαστικού, συγχωνεύονται με άγνωστης προέλευσης φυσικά αντικείμενα που λειτουργούσαν διακοσμητικά στο σπίτι όπου έχει μεγαλώσει.

Με ταυτόχρονες αναφορές στο δέρμα σαν όριο-σύνορο μιας αυτόνομης βιολογικής οντότητας η εγκατάσταση θα μπορούσε να λαμβάνει χώρο μέσα στην οικολογία ενός έμβιου οργανισμού ή θα μπορούσε να είναι στιγμιότυπο από μελλοντικό τοπίο μετά-αποκαλυπτικής μυθοπλασίας.

Ένας αναθεωρημένος κόσμος απελευθερωμένος από γραμμικά χρονολογικά μέτρα, όπου παρελθόν παρόν και μέλλον αλληλοεπιδρούν μεταφέροντας ένα κλίμα αμοιβαιότητας και αλληλεξάρτησης.

Το μέσα, το έξω και η επιφάνεια που τα διαχωρίζει/ενώνει, συγχέονται θέτοντας ερωτήματα για τη συνεχώς μεταρρυθμιζόμενη σχέση ανθρώπου, περιβάλλοντος, χρόνου.

Μέσα απ’ τη πρακτική της η Μαρία Τριλλίδου αγγίζει επίκαιρους μετα-ανθρωπιστικούς προβληματισμούς που αναθεωρούν τις μέχρι σήμερα ανθρωποκεντρικές αξίες και τις φιλοσοφικές συνέπειες που έχει η χρήση των εννοιών ‘άνθρωπος’ ‘ανθρώπινη φύση’ ‘ανοσοποιητικό σύστημα’ ‘ταυτότητα’.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επικεντρώνεται στη αμοιβαιότητα συνύπαρξης ανθρώπινου και μηανθρώπινου, θεωρώντας τον ανθρώπινο οργανισμό μέρος ενός διευρυμένου υλικού πλέγματος που επεκτείνεται μέσα και έξω από το σώμα του οποίου η κατανόηση είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: NASTY-CAT ANNEX, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2021. Ώρες λειτουργίας / Δευτέρα - Κυριακή 15:00 - 22:00. Διγενή Ακρίτα 64, Λευκωσία,1061

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99 433820, 99 585172

Θα τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας όπως έχουν ανακοινωθεί τη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση