ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η νέα ατομικη έκθεση του Γλαύκου Κουμίδη στην Alpha C.K. Art Gallery

Πρόκειται για αναδρoμική παρουσίαση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, επιλεγμένα από το πολυσχιδές έργο του καλλιτέχνη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει έκθεση του Κύπριου εικαστικού Γλαύκου Κουμίδη. Πρόκειται για αναδρoμική παρουσίαση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, επιλεγμένα από το πολυσχιδές έργο του καλλιτέχνη των τελευταίων τριών δεκαετιών. 

Ο Γλαύκος Κουμίδης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς παραγωγούς της Κύπρου. Γεννήθηκε το 1950 στη Λευκωσία. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΑΑ School of Architecture στο Λονδίνο και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Είναι μέλος του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου.

Το εικαστικό έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλές προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις χαρακτικής, ζωγραφικής, κατασκευών και εικαστικών εγκαταστάσεων, στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Το 1999 εκπροσώπησε την Κύπρο στην 48η Μπιενάλε Βενετίας με το έργο Ιώτα Δασεία, και το 2008 παρουσίασε στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας την πολλαπλότητα του έργου του με τη μεγάλη αναδρομική έκθεση με τίτλο Εχέμυθον Στάγμα.

Για το έργο του καλλιτέχνη έχει γράψει ο Γιάννης Τουμαζής, Διευθυντής Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας, «Η περίπτωση του Κουμίδη αποτελεί μια ιδιόμορφη και συνάμα ευτυχή περίπτωση στην κυπριακή πραγματικότητα των καλλιτεχνικών. Οι καινούργιες συνθήκες και η κοσμοπολίτικη και ‘παγκοσμοιοποιημένη’ κατεύθυνση την οποία ακολουθούν σήμερα οι νέοι εικαστικοί μας, ίσως μας αποπροσανατολίζει μερικές φορές και μας κάνει να ξεχνούμε - αλλά και να παραποιούμε άθελα μας – τις ουσιαστικές παραμέτρους που καθορίζουν το κυπριακό μας πρόσωπο. Ο Κουμίδης είναι, θα έλεγα, ένας αυθεντικά Κύπριος καλλιτέχνης. Ενας Λευκωσιάτης καλλιτέχνης, ένας καλλιτέχνης-στοχαστής, ένας καλλιτέχνης-ποδηλάτης, ο οποίος αναφέρεται και δημιουργεί στο χώρο με την ιερότητα και το σεβασμό που χρειάζεται, ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη μετάλλαξη και το έργο τέχνης να αποκτήσει την οικουμενική υπόσταση που απαιτείται για να βιώσει τη φθορά του χρόνου και το θάνατο».

Έργα του Γλαύκου Κουμίδη βρίσκονται στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης, τη Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού, το Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή κ.α. Τα τελευταία τριάντα χρόνια ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Alpha C.K. Art Gallery, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 19:00. Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22751325, info@ackgallery.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση