ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η περφόρμανς «In Between» από την Έλενα Αγαθοκλέους στο MOMus

Στο πλαίσιο της έκθεσης του πρότζεκτ «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» της RUNONART, σε concept-σκηνοθεσία Έφης Σπύρου

ΚΥΠΕ

Στο πλαίσιο της έκθεσης του πρότζεκτ «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» της RUNONART, σε concept-σκηνοθεσία Έφης Σπύρου, παρουσιάστηκε στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 σε συνεργασία με την BPRarts Cultural Management, μια μοναδική δράση στο αίθριο του μουσείου από την περφόρμερ Έλενα Αγαθοκλέους σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Έλενας Αντωνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ, επιχειρώντας να διερευνήσουν τους όρους ανάγνωσης της ανθρώπινης εικόνας μέσα από τη ματιά των άλλων, η Έλενα Αγαθοκλέους και η Έλενα Αντωνίου παρουσίασαν την περφόρμανς "In Between", ως μια νέα συνθήκη που δίνει χώρο και χρόνο ανάμεσα στη δυναμική σχέση δρώντα και θεατή.

Η περφορμανς "In Between" βιντεογραφήθηκε σε σκηνοθεσία Έφης Σπύρου για να προβληθεί μαζί με το πρότζεκτ-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους της έκθεσης «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» σε επερχόμενη έκθεση στο Ξυδάδικο, στη Λεμεσό από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου.

Το πρότζεκτ «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» παρουσιάζει σε μορφή βίντεο εγκατάσταση τις περφόρμανς των καλλιτέχνιδων: Τζένης Αργυρίου, Μαριάννας Καβαλλιεράτου, Βιργινίας Μαστρογιαννάκη, Μαρίας Σιδέρη και Ελίζας Σόρογκα. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στο Ξυδάδικο.

Σύλληψη-σκηνοθεσία-επιμέλεια project-ντοκιμαντέρ «Identity in Between» & Βίντεο «In Between» : Έφη Σπύρου

Καλλιτεχνική Επιμέλεια της περφόρμανς «In Between»: Έλενα Αντωνίου

Περφόρμερ «In Between»: Ελενα Αγαθοκλέους

Φωτογραφία «In Between»: Αναστασία Παπαδάκη

Συντονισμός της Έκθεσης στην Κύπρο: Κατερίνα Νικήτα (BPR ARTS)

Παραγωγή-Οργάνωση: RUNONART και BPRarts Cultural Management

Την Έκθεση επιχορηγούν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου (ΥΠΠΑΝ).

Το πρότζεκτ "Identity in Between" πραγματοποιήθηκε με την χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελλάδος και την υποστήριξη του οργανισμού πολιτισμού και ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση