ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η πρώτη αναδρομική έκθεση του Μιχάλη Αναστασιάδη στο NIMAC

«Things That Go Together»: από την έρευνα και τον σχεδιασμό έως την παρουσίαση

Newsroom K

Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου διοργανώνουν και παρουσιάζουν την πρώτη αναδρομική έκθεση του Κύπριου ντιζάινερ Μιχάλη Αναστασιάδη με τίτλο «Things That Go Together».

Φωτ. Eirini-Vourloumis

Η έκθεση «Things that go together» είναι μια αναδρομή στο δωδεκαετές έργο του Κύπριου ντιζάινερ, από την επώνυμη μάρκα του μέχρι τις εκτενείς συνεργασίες του στούντιό του με καταξιωμένους κατασκευαστές. Η έκθεση παρουσιάζει τη διαδικασία σχεδιασμού του Μιχάλη Αναστασιάδη μέσα από την έρευνά του, την προσωπική του συλλογή αντικειμένων, καθώς και ολοκληρωμένων έργων από το αρχείο του στούντιό του.

Παράλληλα με την έκθεση, το NiMAC θα φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων ξεναγήσεων, διαλέξεων, συζητήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δραστηριοτήτων και εργαστηρίων. Επιπλέον, τον Μάιο του 2019 θα κυκλοφορήσει μια ειδική έκδοση από την Apartamento Publishing S.L., στην οποία θα συνεισφέρουν κείμενα οι Γιάννης Τουμαζής, διευθυντής του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας (NiMAC), Zoë Ryan, John H. Bryan, πρόεδρος και επιμελητής Αρχιτεκτονικής και Ντιζάιν στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου, Emily King, συγγραφέας Ντιζάιν και επιμελήτρια, Έλενα Πάρπα, συγγραφέας, ερευνήτρια και επιμελητήρια, Mario García Torres, καλλιτέχνης και ο επιμελητής της έκδοσης Alessandro Rabottini, επιμελητής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Miart.

Φωτ. 


Ο κύπριος ντιζάινερ Αναστασιάδης

Ο Μιχάλης Αναστασιάδης ίδρυσε το στούντιό του στο Λονδίνο το 1994. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Royal College of Art. Το έργο του παρουσιάζεται στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγου, του Μουσείου Victoria & Albert του Λονδίνου, του MAK της Βιέννης, του Συμβούλιου Καλών Τεχνών του Λονδίνου και του Κέντρου FRAC της Ορλεάνης στη Γαλλία. Στις πρόσφατες ατομικές του εκθέσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: «Reload the Current Page» στο Point Center for Contemporary Arts στη Λευκωσία, «Time and Again» στο Geymüllerschl.ssel /MAK στη Βιέννη, «Doings on Time and Light» στη Rodeo Gallery στην Κωνσταντινούπολη, «To Be Perfectly Frank» στο Svenskt Tenn στη Στοκχόλμη, «Kinetic Light 2 – Gold Pendulum» στο Norfolk House Music Room του Μουσείου Victoria & Albert στο Λονδίνο, στην Κυπριακή Προεδρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, «13 Mbiles» στο Atelier Jesper στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, η Λεβέντειος Πινακοθήκη στη Λευκωσία του έχει αναθέσει τη δημιουργία επιτόπιων εγκαταστάσεων στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο.

Φωτ. Michael-Anastassiades

Ο Μιχάλης Αναστασιάδης είναι βασιλικός σχεδιαστής για τη Βιομηχανία (RDI) στη Βασιλική Εταιρεία Τεχνών. Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε διεθνή ιδρύματα, όπως το Central Saint Martins, το Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Λονδίνου και το ECAL στη Λωζάνη.

Το στούντιο του έχει συνεργαστεί με διάφορους κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων, οι Flos, B&B Italia, Herman Miller, Cassina, Bang & Olufsen, Puiforcat, Fratelli Fantini SpA, Lobmeyr, Salvatori, Svenskt Tenn, Carl Auböck/Sigmar, Coedition και SCP. Έχει σχεδιάσει συλλογές περιορισμένης έκδοσης για τη Nilufar Gallery στο Μιλάνο, το Dansk Mobelkunst στην Κοπεγχάγη και το Taka Ishii στην Ιαπωνία.

Φωτ. Michael-Anastassiades

Πληροφορίες

Διάρκεια έκθεσης από 7 Μαρτίου έως 20 Ιουλίου 2019. Εγκαίνια Έκθεσης, Πέμπτη, 7 Μαρτίου, ώρα 8:00 μ.μ.

Τις Τετάρτες, ώρα 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στην Έκθεση στα ελληνικά:
Τετάρτες 13, 27 Μαρτίου | 10, 24 Απριλίου | 8, 22 Μαΐου, 12, 26 Ιουνίου | 10, 17 Ιουλίου 2019
Απαιτείται κράτηση: Τηλ.: 22797400 (Δευ-Παρ 08:30-14:30)

Διοργανώνονται Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών τα Σάββατα, 10:30-12:30
23 Μαρτίου | 6, 20 Απριλίου | 4, 18 Μαΐου και 8, 22 Ιουνίου 2019
Απαιτείται κράτηση: Τηλ.: 22797400 (Δευ-Παρ 08:30-14:30)

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Τρίτη – Σάββατο, 10:00-21:00


NiMAC, Παλιάς Ηλεκτρικής 19, Παλιά πόλη, Λευκωσία,
Τ: 22797400
info@nimac.org.cy, www.nimac.org.cy, www.facebook.com/NiMACnicosia/

http://studiomichaelanastassiades.com 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X