ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κινείται η αγορά τέχνης

Η πώληση του έργου του Φράνσις Μπέικον, «Τρίπτυχο εμπνευσμένο από την Ορέστεια του Αισχύλου»

Newsroom Κ, Αθήνα

Η αγορά της τέχνης δεν φαίνεται να «νοσεί» πια από τον κορωνοϊό. Τουλάχιστον αυτό έδειξε η πώληση του έργου του Φράνσις Μπέικον «Τρίπτυχο εμπνευσμένο από την Ορέστεια του Αισχύλου» του 1981, που αγοράστηκε για 84,6 εκατομμύρια δολάρια από... απόσταση. Η διαδικτυακή δημοπρασία διοργανώθηκε από τον οίκο Sotheby’s με τις προσφορές για το έργο να γίνονται ζωντανά μέσω live streaming, καθώς οι δημοπρασίες του Μαΐου ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Τελικά το έργο του Μπέικον, το οποίο πωλήθηκε από ένα ιδιωτικό μουσείο στο Οσλο με αρχική τιμή τα 60 εκατομμύρια δολάρια, διεκδίκησε και κέρδισε ένας συλλέκτης από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος «μονομαχούσε» με έναν συλλέκτη από την Κίνα. Η τελική τιμή είναι η τρίτη υψηλότερη που πετυχαίνει έργο του καλλιτέχνη σε δημοπρασία. Το έργο του Μπέικον «Τρεις σπουδές του Λούσιαν Φρόιντ» είχε πωληθεί πριν από μερικά χρόνια για 142,4 εκατ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ζωγραφίζω για την UNICEF

Ζωγραφίζω για την UNICEF

Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει να τοποθετηθούν πινακίδες μετά την έξοδο Σταυροβουνίου που θα οδηγούν στο διαμορφωμένο χώρο ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ανέβαλε την επανεκκίνησή του το Μουσείο της Πόλης της Νέας Υόρκης, κατόπιν απόφασης του κυβερνήτη της πολιτείας

Εικαστικά στον κόσμο

Ο δήμος της Νέας Υόρκης πέρασε στην τέταρτη και τελευταία φάση του σχεδίου επιστροφής στους προ καραντίνας ρυθμούς
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ