ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Κούκλες Βιτρίνας»

Έκθεση Ζωγραφικής του Ανδρέα Καρούσιου στην Γκαλερί Γκλόρια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Γκαλερί Γκλόρια παρουσιάζει την έκτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Καρούσιου. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που φέρει τον τίτλο «Κούκλες Βιτρίνας», θα είναι την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 στις 7.30 μ.μ.

Ο Ανδρέας Καρούσιος γεννήθηκε το 1978 στην Αθηένου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη στο εργαστήρι του Καθηγητή Γ. Σκολφίνου και αποφοίτησε το 2004 με άριστα. Στην νέα ατομική του έκθεση θα παρουσιάσει έργα σε χαρτί μεγάλων διαστάσεων το οποίο έχει δουλέψει με χρωματιστά μολύβια και μελάνια. Τα έργα που θα παρουσιάσει αποτελούν μια δουλειά που ευδοκιμεί μέσα από συναισθήματα, μνήμες και ψυχικές διαθέσεις.

Για το έργο του Ανδρέα Καρούσιου αναφέρει ο εικαστικός Σάββας Χριστοδουλίδης τα ακόλουθα:

«Κάθε έργο του αποτελεί, θα έλεγα, σύζευξη της ουράνιας με την επίγεια ζώνη, του πραγματικού με το φανταστικό, του στερεού και συμπαγούς με το ρευστό και εύπλαστο, του χαοτικού με το απτό. Πρόκειται για μια ζωγραφική που δεν αφηγείται αλλά καλεί τον θεατή να μυηθεί σε μια συνθήκη εικονιστική που εγγυάται αναμφίβολα πάγιες εικαστικές αξίες από τη μια και στοχαστικά επιτεύγματα από την άλλη.» Αναφέρει επίσης ο κος Χριστοδουλίδης ότι: «Το έργο του Καρούσιου αποτελεί κεφάλαιο στη ιστορία της ζωγραφικής του τόπου. Μαζί με λίγους άλλους σύγχρονους του, διακηρύττει με σθένος και εκφράζει με προσήλωση την ιερότητα της πρακτικής που λέγεται ζωγραφική.»

 

Η έκθεση ανοίγει στις 4 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την 26 Οκτωβρίου 2023.

 

Γκαλερί Γκλόρια, Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία.- Τηλ. 22762605. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - 5.30 – 8.00 μ.μ, Τρίτη - Παρασκευή 10.30-12.45 π.μ. και 5.30 – 8.00 μ.μ. Σάββατο, 10.30-12.45 μ.μ.

Like us in Facebook: https://www.facebook.com/GloriaGalleryNicosia

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ