ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μαρία Αλεξάνδρου: Sequence of Colour

Η έκθεση παρουσιάζεται στη The O Gallery στη Λάρνακα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι θεματικοί άξονες της ενότητας των έργων της έκθεσης της Μαρίας Αλεξάνδρου «Sequence of Colour», που παρουσιάζεται στη The O Gallery στη Λάρνακα, από την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, όπως εξηγεί η ίδια, περιστρέφονται γύρω από το ζήτημα της δημιουργίας εικαστικού χώρου με τη χρήση γεωμετρικών σχημάτων και γραμμών. Η επιλογή τους ως αποφασιστικού μορφικού παράγοντα οφείλεται κυρίως στην προγενέστερη εκπαίδευσή της ως μαθηματικού. «Ορισμένες μαθηματικές καμπύλες έχουν τη δυνατότητα να μας προκαλούν διάφορα συναισθήματα ανάλογα με τις ποσοτικές σχέσεις και αναλογίες που εκφράζουν. Επίσης μεταδίδουν την έννοια της τάξης, του ρυθμού και μιας εσωτερικής αρμονίας» εξηγεί η ίδια, σημειώνοντας επίσης πως οι γεωμετρικές φόρμες που επιδιώκει να εντάξει στην εικαστική της έρευνα σχηματίζουν τέτοιες καμπύλες-επιφάνειες.Η πολυπλοκότητα της σύνθεσης που επιδιώκει την ψευδαίσθηση του χώρου απαιτεί μία αρτιότητα στην εκτέλεση.

 

Αλληλοεπικάλυψη σχημάτων
Οι φόρμες χάνονται και κινούνται στο άπειρο, η αλληλοεπικάλυψη των σχημάτων καθώς και οι ποσοτικές και ποιοτικές αντιθέσεις, προκαλούν την ψευδαίσθηση της κίνησης και του βάθους. Κύρια ιδέα είναι η δημιουργία τρισδιάστατου χώρου πάνω σε δισδιάστατη επιφάνεια, αφήνοντας αυτό που του προκαλεί το έργο στην ελεύθερη θέαση. Η πολυπλοκότητα της σύνθεσης που επιδιώκει την ψευδαίσθηση του χώρου απαιτεί μία αρτιότητα στην εκτέλεση, όπως επίσης, οι σχέσεις μεταξύ των σχημάτων και των γραμμών, είτε ως προς την έκταση που καταλαμβάνουν, είτε ως προς τη λαμπρότητα ή όχι των αντιθέσεων στοχεύει στην οργανωμένη δράση εκφραστικών οπτικών δυνάμεων, όπου τα σχήματα εξαφανίζονται σε ένα δυναμικό παιχνίδι που αισιοδοξώ να μεταδώσει ένα νόημα ανάλογο με την εκάστοτε θέαση του έργου.

 

 Πληροφορίες

The O Gallery, Ιωάννου Γλάδστωνος, Νικολαΐδης ΟΝΕ, κατάστημα 3, Λάρνακα. Πληροφορίες www.the-ogallery.com

Διάρκεια έκθεσης ώς 3 Δεκεμβρίου. Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη - Σάββατο: 10:00-13:00 και 16:00-19:00 και Κυριακή: 15:00-19:00

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ