ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Minthis: Καλωσορίζει τον διεθνώς αναγνωρισμένο Κύπριο καλλιτέχνη Γιώργο Κοτσώνη

Η έκθεση με τίτλο 'Retrospective of Art ' του καλλιτέχνη θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί του Minthis

Δελτίο Τύπου

Ο Γιώργος Κοτσώνης θα ταξιδέψει τους λάτρεις της τέχνης μέσα από τους πίνακες και τα ψηφιδωτά του στην ατομική του έκθεση με τίτλο " Retrospective of Art " που θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί του Minthis. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 17 Φεβρουαρίου σε μια εκδήλωση όπου οι καλεσμένοι θα μπορέσουν αν συνδιαλεχτούν με τον καλλιτέχνη. Η έκθεση, πλαισιωμένη από το εκπληκτικό τοπίο και την εναλλακτική αρχιτεκτονική του Minthis, υπόσχεται να συνεπάρει το φιλότεχνο κοινό σε μια επίδειξη ταλέντου και δημιουργικής ενόρασης, μέσα από τη συνεχιζόμενη καλλιτεχνική αναζήτηση του Γιωργου Κοτσώνη.

Ο Γιώργος Κοτσώνης είναι από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους Κύπριους καλλιτέχνες, με πάνω από έξι δεκαετίες παρουσίας στον καλλιτεχνικό κόσμο. ‘Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Τα έργα του κοσμούν κρατικές και ιδιωτικές συλλογές παντού στον κόσμο.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που φιλοξενούμε την εξαιρετική έκθεση του Γιώργου Κοτσώνη, ‘Retrospective of Art, στο Minthis", δήλωσε ο Δημήτρης Ασσιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος του Minthis. "Η τέχνη του μιλάει από μόνη της, ξεπερνώντας γλωσσικούς και πολιτισμικούς φραγμούς για να προκαλέσει βαθιές συναισθηματικές αντιδράσεις και ενθυμήσεις. Αντλώντας έμπνευση από το έργο της ζωής του και το συνεχιζόμενο δημιουργικό του ταξίδι, ο Κοτσώνης συνεχίζει να γοητεύει το κοινό με το ασυναγώνιστο ταλέντο και την δραματικότητά του".

Η Pafilia, ευελπιστώντας να αναδείξει και την Κυπριακή τέχνη, και πολυτελή προορισμό Minthis, άνοιξε την Πλατεία, έναν κοινωνικό χώρο, όπου βρίσκεται η αίθουσα τέχνης με σκοπό να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που απευθύνεται σε όλους και προσφέρει ένα αυθεντικό, αλλά και σύγχρονο κυπριακό τρόπο ζωής. Από τα εμπνευσμένα μενού των μεσογειακών εστιατορίων που σερβίρουν τοπικά προϊόντα, μέχρι τα κοκτέιλ με βότανα, που παρουσιάζουν τοπικούς και διάσημους καλλιτέχνες, αυτή η απόφαση προσφέρει μια νέα διάσταση όχι μόνο στο θέρετρο, αλλά και στην Κύπρο.

Η εκδήλωση έναρξης της Γκαλερί σας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να δείτε την έκθεση, αλλά να συναντήσετε τον καλλιτέχνη από κοντά και να συμμετάσχετε σε διάλογο για τη δημιουργική του διαδικασία και τις εμπνεύσεις του.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο έντιμος Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος.

Event Details

Artist: George Kotsonis

Venue: Minthis Gallery, Tsada

Date: 17th of February | Time: 17:30

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ