ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπιενάλε Λάρνακας 2025: «Ακολουθώντας Ίχνη και Γραμμές»

Ανοικτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες/ιδες να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την 4η έκδοση της διοργάνωσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Μπιενάλε Λάρνακας ανακοίνωσε το θεματικό της πλαίσιο για την 4η έκδοση της που θα πραγματοποιηθεί το 2025, από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 28 Νοεμβρίου 2025 και προχώρησε σε διεθνές ανοικτό κάλεσμα προς καλλιτέχνες/ιδες. H θεματική της Μπιενάλε Λάρνακας 2025 όπως ορίστηκε από την επιμελήτρια Sana Lopez Abellan είναι «Ακολουθώντας Ίχνη και Γραμμές» και οι καλλιτέχνες καλούνται να αναπτύξουν και να υποβάλουν το έργο τους για το πώς η ιδέα των γραμμών μπορεί να συμβάλει στην κατανόηση της έκφρασης της ανθρωπότητας στον κόσμο. Πώς μπορούν η αφή, τα σχήματα, τα υλικά και οι αισθητηριακές εμπειρίες να αντανακλούν προς τα έξω τον εσωτερικό μας κόσμο; Μπορεί το ανείπωτο να μας προσεγγίσει άμεσα μέσα από μια αφαίρεση;

Οι καλλιτέχνες/ιδες θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέσω της ιστοσελίδας της Μπιενάλε Λάρνακας από την 1η Ιουνίου 2024 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025, ενώ η διεθνής κριτική επιτροπή θα ανακοινωθεί εντός των επομένων μηνών.

 

Μπιενάλε 2025

Κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε, εκτός από την κυρίως έκθεση που θα φιλοξενείται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην πόλη της Λάρνακας, θα υπάρχουν και παράλληλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως θέατρο, παραστατικές τέχνες, συναυλίες, χορός, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις και εργαστήρια. Η φόρμα υποβολής προτάσεων για παράλληλες εκδηλώσεις θα αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα από την 1η Ιουλίου 2024 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Θεματική: «Ακολουθώντας Ίχνη και Γραμμές»

«Σε αυτή την τέταρτη Μπιενάλε της Λάρνακας, τα ίχνη και οι γραμμές θα αποτελέσουν την βάση πάνω στην οποία θα κληθούμε να φανταστούμε όλα εκείνα τα μεταφορικά, τα συμβολικά και τα υλικά σχήματα με τα οποία κατανοούμε τον κόσμο μας και τη θέση μας σε αυτόν. Από το πώς αναπτύσσονται οι γενεαλογικοί δεσμοί και οι παραδόσεις μας, το πώς διηγούμαστε τις ιστορίες μας, μέχρι το πώς δομούνται οι σκέψεις μας, πώς κινούμαστε, πώς συνδεόμαστε, πώς επικοινωνούμε μεταξύ μας και το πώς παράγουμε έννοιες.

Ως άνθρωποι υπάρχουμε κυρίως μέσα από τις πράξεις και τις κινήσεις μας στη ζωή. Τι θα γινόταν αν φανταζόμασταν τον κόσμο μας μέσα από γραμμές και ίχνη; Θα μπορούσαμε αρχικά να σκεφτούμε πώς οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις μας πάνω σε μια περιοχή αφήνουν ένα ίχνος στο φυσικό τοπίο και πώς αργότερα, το ξύσιμο αυτής της επιφάνειας μπορεί να κάνει την ύπαρξή μας ορατή χιλιάδες χρόνια αργότερα. Τα ίχνη δεν μιλούν μόνο για το παρελθόν μας, αλλά μας πληροφορούν και για το μέλλον μας.

Οι γραμμές γίνονται ακόμη πιο συναρπαστικές όταν αρχίζουν να αντανακλούν συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων: όταν δηλαδή γίνονται μια αφηρημένη έννοια μέσω της οποίας επικοινωνούμε, αλλά και μια μαρτυρία της κίνησής μας στην ιστορία, μια σύγκλιση ή ένας κόμβος». SanaLopezAbellan , Επιμελήτρια Λάρνακα Μπιενάλε 2024

 

Περισσότερες πληροφορίες

Αιτήσεις συμμετοχής και κανονισμοί, στην επίσημη σελίδα της Μπιενάλε Λάρνακας www.biennalelarnaca.com και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, Instagram, twitter) @biennalelarnaca.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ