ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα εικαστική πρόταση του Πάρη Σεργίου στον Διάτοπο

Η έκθεση έχει τίτλο «Preconscious» και σκοπός του ζωγράφου είναι η βελτίωση της ψυχής του αλλά και η εμπλοκή του στην κοινωνία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει από αυτή την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου τη νέα εικαστική πρόταση του Πάρη Σεργίου με τίτλο «Preconscious», σε επιμέλεια της Δάφνης Νικήτα. 

Ο Πάρης Σεργίου διαχειρίζεται το δικό του στούντιο από την ηλικία των δεκαπέντε. Τον απασχολεί η σχέση του με την ιστορία της τέχνης και το πώς οι μεγάλοι ζωγράφοι συχνά δημιούργησαν ένα «κενό» ανάμεσα στο έργο τους και στον καθημερινό άνθρωπο. Κατ’ επέκταση την ίδια του την παρουσία στη γη τη χειρίζεται σχεδόν στιγμιαία, με απόλυτο πηγαίο αυθορμητισμό, αξιοποιώντας την αίσθηση του «τώρα» και προσπαθώντας να δίνει αποτελέσματα που να έχουν την ιδιότητα μιας πιο καθαρής ανάγνωσης. Σε μια συνέντευξή του πριν μερικά χρόνια δήλωσε ότι αφήνεται στο έλεος του «όλον», όταν εμπνέεται και όταν ζωγραφίζει ο απώτερός του σκοπός είναι η βελτίωση της ψυχής του αλλά και η εμπλοκή του στην κοινωνία, προσβλέποντας στην πιθανότητα βελτίωσής της σε θέματα αισθητικής.

Ο καλλιτέχνης

Ο Πάρης Σεργίου γεννήθηκε το 2004. Είναι ένας νέος ζωγράφος που ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις. Ήταν φιλοξενούμενος καλλιτέχνης τον Σεπτέμβριο του 2020 από τον πολυεπιστημονικό καλλιτέχνη Αχιλλέα Κεντώνη, διευθυντή του ARTos, ενός Κέντρου Σύγχρονων Τεχνών και Επιστημών στη Λευκωσία αφιερωμένο στην έρευνα και τη δημιουργικότητα. Τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν προσκεκλημένος καλλιτέχνης στη γκαλερί Ab για τη δεύτερη ατομική του έκθεση. Εργάστηκε για μια ομαδική έκθεση στη Θεσσαλονίκη στο #topikap.kato στα μέσα Ιανουαρίου και για μια παράσταση στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Πρόσφατα έζησε για δύο εβδομάδες στο Centro Negra, στην περιοχή της Μούρθια στην νοτιοανατολική Ισπανία ζωγραφίζοντας επί τόπου. Είχε μια μηνιαία διαμονή στην γκαλερί Artno23 στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2023 και μια ατομική έκθεση μέσω της ίδιας γκαλερί στο Σάλτσμπουργκ τον Σεπτέμβριο του 2023, όπου το έργο του δημιουργήθηκε σε ένα είδος περφόρμανς κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Η διαμονή του στο Farmstudio στην Ινδία για έναν μήνα τον περασμένο Δεκέμβριο στο Ρατζαστάν του άλλαξε τη ζωή. Η τελευταία του σχέση με την ArtRewards, με έδρα το Όσλο της Νορβηγίας, έφερε το έργο του Πάρη σε επαφή με σημαντικούς συλλέκτες μέσω της Art SY και της Artmajeur. Επίκειται μια ατομική έκθεση στην γκαλερί Artifact στο Μανχάταν το 2025.

 

Πληροφορίες

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την 1 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες: Τετάρτη –Παρασκευή 4.00μμ. – 7.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μμ.

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ, οδός Κρήτης 11, τηλέφωνο 22766117, email: info@diatopos.com, website: www.diatopos.com

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ