ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Κωνσταντίνος Βαλαής στην Golden Gallery by Kapatays

Το ανήσυχο καλλιτεχνικό του πνεύμα τον οδήγησε να συνεχίσει την εκπαίδευσή του αποκτώντας κρατικό δίπλωμα αργυροτεχνίας και γλυπτικής μετάλλων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Κωνσταντίνος Βαλαής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε αγιογραφία και ζωγραφική από καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών.

Το ανήσυχο καλλιτεχνικό του πνεύμα τον οδήγησε να συνεχίσει την εκπαίδευσή του αποκτώντας κρατικό δίπλωμα αργυροτεχνίας και γλυπτικής μετάλλων.

Χρησιμοποιώντας μπρούντζο, ασήμι και χρυσό, καταφέρνει να δημιουργήσει μοναδικά γλυπτά εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική πεποίθηση ότι η ελιά είναι ένα ανεκτίμητο δώρο για την ανθρωπότητα. Σύμβολο ειρήνης, ευημερίας, προστασίας και γονιμότητας. Θείο δώρο. Δέντρο του καλού που συνδέεται με την αναγέννηση και το φως. Σύμβολο της νίκης, της αθανασίας, της ευφορίας, της διατήρησης και της ζωής. Σύμβολο του αθλητισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών και έχει τιμηθεί με το χρυσό μετάλλιο από την «UNESCO Arts, Literature & Science ofGreece» για τη συμβολή του στην τέχνη, στην οποία διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων επί 2 έτη. Επίσης είναι αντιπρόεδρος στο «Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου» της Ηπείρου.

Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εκτίθενται σε ιδιωτικές συλλογές και δημόσιους χώρους σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: GOLDEN GALLERY BY KAPATAYS, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκεύη στις 19:30 απο τον εξοχότατο πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κο. Ιωάννη Παπαμελετίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαίου 2022

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22 665727, www.goldengallerycy.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση