ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:08
 

O Μάικλ Τζάκσον όπως τον «είδαν» ο Γουόρχολ και άλλοι καλλιτέχνες (φωτος)

Η επιρροή που άσκησε στους σύγχρονους καλλιτέχνες αντικατροπίζεται στην έκθεση «On The Wall»

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του «βασιλιά της ποπ», το Γκραν Παλέ, στο Παρίσι, εξερευνά την επιρροή που άσκησε ο Μάικλ Τζάκσον στους σύγχρονους καλλιτέχνες από τη δεκαετία του 1980 έως τις μέρες μας με την έκθεση "On The Wall" (Στον Τοίχο), με σημείο αναφοράς το άλμπουμ "Off the wall" του 1979.

Μετά το Λονδίνο, η έκθεση άνοιξε τις πύλες της πριν λίγες μέρες, παρουσιάζοντας περισσότερα από 120 έργα (ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και βίντεο) με θέμα τον εμβληματικό Μάικλ Τζάκσον - μια από τις προσωπικότητες του 20ου αιώνα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη μουσική, στον χορό, στα βιντεοκλίπ και στη μόδα.Μερικές φορές ο βασιλιάς της ποπ είχε άμεση συνεργασία με εικαστικούς όπως ο αμερικανός ζωγράφος Κεχίντε Ουάιλι, ο οποίος απαθανάτισε τον Τζάκσον ως έφιππο μονάρχη, παίρνοντας έμπνευση από το πορτραίτο του έφιππου βασιλιά Φιλίππου Β' από τον Ρούμπενς το 1628. Ο εντυπωσιακός αυτός πίνακας επιλέχθηκε για να υποδέχεται τον επισκέπτη της έκθεσης.Ο 'Αντι Γουόρχολ, του οποίου πολλές φωτογραφίες του Μάικλ Τζάκσον παρουσιάζονται στην έκθεση, ήταν ένας από τους πρώτους που καταγοητεύτηκαν από το παιδί-αστέρι που έγινε παγκόσμια διασημότητα.«Είναι συχνές οι σχέσεις μεταξύ της μουσικής και των πλαστικών τεχνών αλλά ουδέποτε απέκτησαν τόση έκταση όση με τον Μάικλ Τζάκσον», υπογραμμίζει η Βανέσα Ντεκλό, γενική επιμελήτρια της έκθεσης στο Γκραν Παλέ.Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009, σε ηλικία 50 ετών και ο θάνατός του πυροδότησε μια παγκόσμια έκρηξη θλίψης. Μάλιστα, οι ειδήσεις εξαπλώθηκαν γρήγορα online, προκαλώντας την επιβράδυνση των ιστοτόπων και τη συντριβή τους από την υπερφόρτωση των χρηστών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας, «Γλέντι στην ακρογιαλιά ΙΙ», δεκαετία 1970. Ταπισερί 196x268 εκ.

Ζωγραφική... στον αργαλειό

Το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, ετοιμάζει έκθεση με τίτλο «Υφάνσεις. Ζωγραφική και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X