ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Gerco de Ruijter στο Animafest Cyprus

Η φιλοξενία του Gerco de Ruijter θα λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2021 στην Λευκωσία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Animafest Cyprus παρουσιάζει τη δεύτερη έκδοση του ειδικού προγράμματος Animation και Σύγχρονη Τέχνη το 2021, με την φιλοξενία του Ολλανδού καλλιτέχνη Gerco de Ruijter.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Gercor de Ruijter δουλεύει με τη φωτογραφία και το film. Ο καλλιτέχνης διακρίθηκε αρχικά στον χώρο του ντοκιμαντέρ. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από έντονο προσωπικό στυλ. Οι ταινίες του με τοπία είναι μοναδικές. Μέσα από την τέχνη του εξερευνά τον βαθμό στον οποίο μπορεί το τοπίο να συμπτυχθεί και να παραμείνει αναγνωρίσιμο. Έχει στο ενεργητικό του ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ολλανδία και αλλού και η δουλειά του συμπεριλαμβάνεται σε πολλές και σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Η φιλοξενία του Gerco de Ruijter θα λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2021 στην Λευκωσία και στην κοινότητα Σαλαμιούς, όπου θα διοργανωθεί το 20ο Animafest Cyprus από τις 11 μέχρι τις 14 Αυγούστου 2021. Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς του στο φεστιβάλ στη Σαλαμιού τον Αύγουστο και στη Λευκωσία τον Οκτώβρη. Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτέχνης επιμελείται ο Γιώργος Τσαγγάρης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Animafest Cyprus) και ο Gerben Schermer (επιμελητής animation και σύγχρονης τέχνης από την Ολλανδία.) Η φιλοξενία επιχορηγείται από το O&O CBK Rotterdam και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Η προθεσμία για την υποβολή ταινιών για συμμετοχή στο Κυπριακό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους animation είναι η 30η Ιουνίου του 2021. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Επισκεφθείτε τη σελίδα μας www.animafest.com.cy για τη φόρμα συμμετοχής και τους κανονισμούς του φεστιβάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Kerry James Marshall, άτιτλο (αστυνομικός), «Untitled (policeman)», 2015

Οταν η τέχνη αναφλέγεται

«Θλίψη και αδικία: Τέχνη και πένθος στην Αμερική», μεγάλη έκθεση στη σκιά της δίκης για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ