ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οκτώ γυναίκες εικαστικοί με έδρα το Παρίσι

Η Γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης Lumière έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάζει τα έργα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης Lumière έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάζει τα έργα οκτώ γυναικών εικαστικών με έδρα το Παρίσι: Angelina Guez, Anne Podevyn, Christina Drakos, Jannie Guedj, Marie-Jeanne Avgerinos, Martine Pierson, Mi Gaudin, Yoko Piekolek-Furusawa. Τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 25 Οκτωβρίου, στη Λεμεσό.

Πρόκειται για ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην οποία παρουσιάζονται έργα με αφαιρετικές φιγούρες, που δημιουργήθηκαν στο Παρίσι την τελευταία πενταετία.

Σήμερα, σημαντικός αριθμός γυναικών εικαστικών επεξεργάζεται την έννοια της μορφοποίησης, την μεταλλάσσει με τρόπο που διευρύνει τη συζήτηση γύρω από την εφαρμογή της. Η έκθεση αποτελείται από αφηρημένα έργα, με αναγνωρίσιμες μορφές και αντικείμενα, εμπνευσμένα από ζωντανά μοντέλα, τη φύση, και ιδιαίτερα τα δέντρα.

Υπάρχουν πολλές θεωρητικές ιδέες πίσω από την αφηρημένη τέχνη. Κάποιες από αυτές προάγουν την “τέχνη ως αυτοσκοπό”, δηλαδή την πεποίθηση ότι η τέχνη στοχεύει αποκλειστικά στη δημιουργία καλαισθητικής απόλαυσης. Άλλες προτείνουν ότι η τέχνη θα πρέπει να προσομοιάζει στη μουσική, με την έννοια ότι όπως η μουσική αποτελείται από μοτίβα ήχων, ομοίως και η επίδραση της τέχνης θα πρέπει να προκύπτει από αμιγή μοτίβα μορφών, χρωμάτων και γραμμών. Η ιδέα που αίρεται από την πλατωνική φιλοσοφία, ότι η υψηλότερη μορφή κάλλους δεν βρίσκεται στις μορφές του πραγματικού κόσμου αλλά στη γεωμετρία, υπεισέρχεται και στη συζήτηση περί αφηρημένης τέχνης, μαζί με την ιδέα ότι η αφηρημένη τέχνη, αφού δεν αναπαριστά τον υλικό κόσμο, μπορεί να εκληφθεί ως αναπαράσταση του πνευματικού κόσμου.

Οι οκτώ γυναίκες εικαστικοί που συνυπάρχουν στην έκθεση μεταχειρίζονται ένα ευρύ φάσμα υλικών, από λάδια, ακρυλικά, νερομπογιές, παστέλ μέχρι σινική μελάνη και κάρβουνο, για να δημιουργήσουν με πάθος εμπνευσμένα έργα. Έργα τους ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, ενώ έχουν εκθέσει τη δουλειά τους σε πινακοθήκες του Παρισιού, Γκαλερί, σε Φουάρ Τεχνών σε Δημοτικές Αίθουσες και Πολιτιστικά κέντρα στη Γαλλία.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης Lumière, από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022. Drakos Beach House, Βασιλέως Γεωργίου Α’, 20, 4047 Λεμεσός

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 25 344141

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ