ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομαδική έκθεση House

Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση House σε επιμέλεια του B.C Epcker. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί από τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 στις 19.30 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου 2023.

Το σπίτι ως μέρος όπου ζούμε ή μεγαλώσαμε, επηρεάζει έντονα τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μας. Ποιος είναι ο τρόπος που συνδεόμαστε με αυτό, πώς δενόμαστε ή έχουμε αποσπαστεί από αυτό. Το αφήγημα είναι διαφορετικό για τον καθένα μας... Η έννοια σπίτι εγείρει ερωτήματα όπως: Τι κάνει ένα σπίτι; Είναι ένας χώρος ικανός να μας κάνει να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας σήμερα; Ή μήπως ένα σπίτι μοιάζει περισσότερο με έναν διανοητικό χώρο ή ακόμα και ένα εικονικό μέρος, όπως μια αρχική σελίδα ή ένα προφίλ στο Cloud. Έχουμε βιώσει ποτέ τι σημαίνει να χάνουμε το σπίτι μας; Πώς βιώσαμε τον υποχρεωτικό εγκλωβισμό μας σε αυτό, ως μέτρο προστασίας κατά την διάρκεια της πανδημίας του covid -19; Ένα σπίτι μπορεί να εξεταστεί από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες: oικονομικές, πολιτικές ή φιλοσοφικές... αλλά τι γίνεται με την οπτική του εικαστικού;

 

Το σπίτι ως θέμα έχει προσεγγιστεί σε μια σειρά εκθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Εδιμβούργο το 2009, στο Βερολίνο το 2011, στο Ρότερνταμ το 2012 και στο Leeuwarden το 2018 και κάθε φορά είχε διαφορετικό αποτέλεσμα. Είναι προφανές ότι η έννοια σπίτι είναι σε θέση να δημιουργήσει μια πληθώρα προσεγγίσεων που προβληματίζουν τον θεατή μέσα από την οπτικοποίηση τους. Προκειμένου να συμβαδίσουμε με την εποχή, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναπροσδιορίζουμε συνεχώς τη σχέση μας μαζί του. Η έκθεση House παρουσιάζεται στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού- Αποθήκες Παπαδάκη, σε συνεργασία με το Oasis Space for Visual Experimentation and Perennial Art, και με την επιμέλεια του B.C. Epker. Χρηματοδοτείται από το Τμήμα Νεότερου και Συγχρόνου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και στηρίζεται από τον Δήμο Λεμεσού. Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Μαριάννα Κωνσταντή, B.C Epcker, Tatiana Ferahian, Chiaki Kamikawa, Χριστίνα Παπακυριακού, Tarmo Paunou, Janne Räisänen, Heli Ryhänen, Witte Wartena.

Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη

Ωράριο Λειτουργίας

Τρίτη – Παρασκευή 10.00 – 18.00

Σάββατο 10.00 -14.00

Τηλέφωνο 25 367700

www.facebook.com / Limassol Municipal Arts Centre – Apothikes Papadaki

Instagram.com / apothikespapadaki

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ