ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ουαλία: Κατασχέθηκαν τρία έργα του Banksy στο πλαίσιο ποινικής έρευνας

Kατασχέθηκαν ένα γλυπτό, ένα σατιρικό πορτρέτο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα άλλο έργο του καλλιτέχνη

Kathimerini.gr

Τρία έργα του καλλιτέχνη της street art Banksy κατασχέθηκαν από την αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας στη νοτιοανατολική Ουαλία.

Από την αστυνομία του Γκουέντ κατασχέθηκαν ένα γλυπτό, ένα σατιρικό πορτρέτο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα άλλο έργο του καλλιτέχνη.

Οι κατασχέσεις των έργων τέχνης έγιναν τον Μάρτιο του 2021 στο πλαίσιο ποινικής έρευνας σε βάρος 35χρονου.

Σε ερώτηση της «Evening Standard», η αστυνομία του Γκουέντ δεν μπόρεσε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσχεση των έργου τέχνης. Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε επίσης ούτε πού βρίσκονται τα έργα ούτε τι θα συμβεί στο μέλλον.

Το μόνο που ειπώθηκε ήταν ότι δεν μπορούν να γίνουν σχόλια εάν εκκρεμούν ποινικές διώξεις και ότι εντολή για τη συνέχιση παραμονής των έργων του Banksy υπό την επίβλεψη της αστυνομίας εγκρίθηκε από το δικαστήριο του Νιούπορτ τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Η απόφαση αναμένεται να επανεξεταστεί στο τέλος του μήνα.

Τα τρία έργα που κατασχέθηκαν

Το γλυπτό με τίτλο «Grappling Hook» δημιουργήθηκε από τον Banksy το 2017 για έκθεση με πολιτικό θέμα στο The Walled Off Hotel στη Βηθλεέμ. Το έργο τέχνης από ακρυλικό και σελάκ σε ξύλο απεικονίζει μορφή του Ιησού σε σταυρό που είναι επίσης στρατιωτικό άγκιστρο.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s υπογεγραμμένη έκδοση του γλυπτού και ένα πρωτότυπο κουτί από χαρτόνι έναντι 130.264 δολαρίων.

Το έργο «Monkey Queen» αποτελεί σειρά έγχρωμων αφισών του Banksy που δημιουργήθηκε το 2003. Από τον Sotheby’s πωλήθηκαν τουλάχιστον επτά εκδόσεις της αφίσας από 19.215 έως 64.674 δολάρια, σε πολλές διαφορετικές δημοπρασίες από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2022.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Evening Standard», δικαστικά έγγραφα ανέφεραν ότι οι αρχές της Ουαλίας κατέσχεσαν επίσης το έργο του Banksy «White Tower», αξίας 2.085 δολαρίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ