ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Re-scaping» στο Δημοτικό Κέντρο Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη

Είναι εν μέρει η συνέχεια της έκθεσης «Scaping», που έγινε στη Λειψία το περασμένο φθινόπωρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Δημοτικό Κέντρο Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΟΑΣΗ, διοργανώνουν ομαδική έκθεση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ευρώπη που εξερευνά τα ορατά και αόρατα «τοπία» που συνθέτουν τον κόσμο μας. Το project πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα I – Portunus και με την στήριξη του Δήμου Λεμεσού.

CHRISTINA PAPAKYRIAKOU(CY)

Λόφοι, δάση και θέα στον ωκεανό σχηματίζουν τις εικόνες τοπίων της κλασικής τέχνης, αλλά καθημερινά συναντάμε ηχητικά τοπία, αστικά τοπία, νοητικά τοπία, τοπία πολυμέσων και ιδεολογίες που δομούνται από προσεκτική (και συχνά δυναμική) ιστορική αποτύπωση. Με την ευρύτερη έννοια, η ερμηνεία των αισθητηριακών ερεθισμάτων δημιουργεί αυτόματα αναγνωρίσιμα τοπία από αφηρημένα.

CAROLINE H. THON(DK)

Οι καλλιτέχνες διαμορφώνουν πάντα το περιβάλλον, φτιάχνουν νέα τοπία, νέες όψεις και ιδέες. Η λέξη Scape σχετίζεται με το παλιό σκανδιναβικό «skapa», που σημαίνει δημιουργώ, και έχει επιβιώσει με αυτή τη μορφή στις σύγχρονες σκανδιναβικές γλώσσες. Στην έκθεση αυτή, καλλιτέχνες από την Ευρώπη –Ισλανδία, Δανία, Φινλανδία, Ιταλία και Κύπρο– αναδημιουργούν το περιβάλλον τους με διάφορους τρόπους και εκφραστικά μέσα, και εξετάζουν το πλήθος των τοπίων που συνθέτουν τον κόσμο μας.

NICOLO BREZZA(IT)

Το «Re-scaping» είναι εν μέρει η συνέχεια της έκθεσης «Scaping», που έγινε στη Λειψία το περασμένο φθινόπωρο. Κάθε πράξη αναδιαμόρφωσης απαιτεί απομάκρυνση, αναδιοργάνωση ή προσθήκη υλικού για να δημιουργήσει κάτι καινούργιο. Αλλά τι σημαίνει αναδιαμόρφωση λοιπόν; Επιδιώκει κανείς τη βελτίωση, τη διαφορά για χάρη της διαφοράς, ή τη φιλοσοφική επανάληψη με την έννοια του Kierkegaard, μένοντας στο μονοπάτι για να μην ξεφύγει;

CONSTANTINA ACHLLEOS AND THOMAS VENELAINEN

Συμμετέχουν:

  • OPSIS(CY)
  • ATLI BOLLASON(IS)
  • CAROLINE H. THON(DK)
  • NICOLO BREZZA(IT)
  • CHRISTINA PAPAKYRIAKOU(CY)
  • ALEXIA ACHILLEOS(CY/FI)
  • CONSTANTINA ACHILLEOS(CY/FI)
  • THOMAS VENELAINEN(FI)

OPSIS(CY)

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη, τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης στις 27 Μαΐου 2022 στις 18:00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 9 Ιουλίου 2022. Ωράριο Λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00 & Σάββατο 10:00 – 14:00

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 25 367700

www.facebook.com: Limassol Municipal Arts Centre – Apothikes Papadaki

Instagram.com: apothikespapadaki

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση