ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«RUN!» η πρώτη ατομική έκθεση της Άντρεας Χριστοδουλίδου

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Γκαραζ σε επιμέλεια του Ευαγόρα Βανέζη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η έκθεση ‘RUN!’ είναι η πρώτη ατομική παρουσίαση της Άντρεας Χριστοδουλίδου στην Κύπρο, μετά την αποφοίτηση της από το Royal College of Art του Λονδίνου. Η καλλιτέχνης έχει βάση τη Γλασκώβη. Παρουσιάζονται σχέδια, πίνακες και έργα από ύφασμα, με ζωντανά χρώματα που μεταδίδουν μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα και προσκαλούν τον θεατή να ερμηνεύσει ένα πολυεπίπεδο και ανοιχτό αφήγημα.
Τα έργα αντηχούν το έντονο ενδιαφέρον της Χριστοδουλίδου για δυστοπικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, το σπάσιμο στερεοτυπικών ιστοριών ενηλικίωσης, και την επιθυμία της να φανταστεί κόσμους όπου τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Δημιουργεί ακολουθώντας τις ρωγμές του πραγματικού, που προσεγγίζονται και αναδιπλώνονται σε επιφάνειες που ενώνουν το μέσα με το έξω, δίνοντας υφή σε ανησυχίες γύρω από τρέχουσες κοινωνικές αντιφάσεις.

Το αλλόκοτο, ‘ως αυτό που υποδηλώνει μια απουσία, είτε ότι υπάρχει κάτι εκεί που δεν θα έπρεπε, είτε ότι κάτι λείπει εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει’ [Mark Fischer], είναι μια κεντρική αισθητική ανησυχία της καλλιτέχνη. Χώροι όπως το τσίρκο με τους κλόουν και τους γελωτοποιούς, αλλά και άλλα φαντασιακά πλαίσια για μια ιστορία χορευτών και δρομέων που παραμένει ατέλειωτη και αιωρούμενη στο χώρο και τον χρόνο, φανερώνουν την ιδιαίτερη σαγήνη που διαθέτει το παράξενο και το φαντασμαγορικό.

Τα έργα είναι αποτέλεσμα του πειραματισμού της Χριστοδουλίδου με τα κύρια στοιχεία της ζωγραφικής, και ιδιαίτερα το χρώμα, το σχήμα, τη γραμμή και το μοτίβο, καθώς και ενός διαλόγου με τα όρια του καμβά και με την ιστορία του ίδιου του μέσου.

Ευαγόρας Βανέζης,
Θεωρητικός τέχνης, Επιμελητής

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Γκαράζ, εγκαίνια την Πέμπτη, 1η Ιουλίου 2021, 20:00 - 23:00. Διάρκεια έκθεσης από 01 - 11 Ιουλίου 2021.Μέρες - Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή - Σάββατο (2-3.07 | 9-10.07), 11:00 - 19:00 Κυριακή - Πέμπτη ((04 - 08.07, 11.07): 17:00 - 20:00 Αμμοχώστου 16, 1016, Λευκωσία.

Ξενάγηση στην έκθεση με την καλλιτέχνη και επιμελητή στις 20:30

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση