ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σειρά ξεναγήσεων και εκπαιδευτική εικαστική δράση στην έκθεση «Ξαναγέννηση»

Μέσα από βιωματικές, εικαστικές δραστηριότητες τα παιδιά και οι ενήλικες θα γνωρίσουν έργα τέχνης της έκθεσης στην ΣΠΕΛ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σειρά ξεναγήσεων καθώς και εκπαιδευτική εικαστική δράση διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας πληροφορούν το κοινό ότι, στο πλαίσιο της έκθεσης «ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ.

Ανακοίνωση από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες αναφέρει ότι οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου και την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, στις 17:00 από τον Επιμελητή της έκθεσης, Δρα Γιάννη Τουμαζή και θα έχουν διάρκεια 90 λεπτά περίπου.

Η είσοδος για το κοινό, τόσο στην έκθεση, όσο και στις ξεναγήσεις είναι ελεύθερη ενώ σημειώνεται ότι η λειτουργία του χώρου διέπεται από τα μέτρα που προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και ως εκ τούτου η χρήση της μάσκας για τους ενήλικες είναι υποχρεωτική.

Η εκπαιδευτική εικαστική δράση στην έκθεση «ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» - Η επιστροφή 219 Έργων Τέχνης από την Τουρκοκυπριακή στην Ελληνοκυπριακή Κοινότητα, θα διεξάγεται από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη, 16:00-17:30 και Σάββατο 11:30-13:00 και 16:00-17:30

Έχει σχεδιαστεί από τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λευκωσίας, και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών και γονείς/ενήλικες συνοδούς τους.

Μέσα από βιωματικές, εικαστικές δραστηριότητες τα παιδιά και οι ενήλικες θα γνωρίσουν έργα τέχνης της έκθεσης «Ξαναγέννηση», θα εκφραστούν δημιουργικά με βάση τα εικαστικά στοιχεία της γραμμής και του σχήματος και θα έρθουν σε επαφή με πολιτιστικά σημεία της Αμμοχώστου όπως η Δημοτική Πινακοθήκη και το σπίτι/εργαστήρι του καλλιτέχνη Γεώργιου Πολ. Γεωργίου.

Τα παιδιά και οι γονείς/ενήλικες συνοδοί τους χρειάζεται να φέρουν μαζί τους τη δική τους κασετίνα με χρωματιστά μολύβια, μαρκαδόρους, ψαλίδι και γόμα και να φορέσουν άνετα ρούχα για να συμμετέχουν ευκολότερα στις δραστηριότητες. Μπορούν επίσης, να φέρουν μαζί τους και το δικό τους μαξιλαράκι.

Η χρήση της μάσκας για τους ενήλικες συνοδούς είναι υποχρεωτική εντός των χώρων της Πινακοθήκης, ενώ για τα παιδιά μέχρι 12 χρονών προαιρετική.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχής είναι 10 παιδιά και 10 γονείς/ενήλικες συνοδοί. Το κάθε παιδί μπορεί να συνοδεύεται από έναν μόνο ενήλικα. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 22479600 με ελεύθερη είσοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Πληροφορίες: http://www.goldengallerycy.com, 97-771977, 99-643177

Art Deal by Kapatays

Μια μοναδική εικαστική εμπειρία μέσα από τις εξαίρετες δημιουργίες καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ