ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιωπηλός διάλογος μεταξύ έργων τέχνης

Έκθεση Unspeakable: Σύγχρονες εικαστικές παρεμβάσεις στο Εθνολογικό Μουσείο Λευκωσίας

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φοίβος Σταυρίδης – Αρχεία Λάρνακας θα παρουσιάσει στο Εθνολογικό Μουσείο Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου την εικαστική έκθεση  «Unspeakable: Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται». Την επιμέλεια της Έκθεσης έχει ο διευθυντής του Ιδρύματος Φοίβος Σταυρίδης. Για την έκθεση προσκλήθηκαν εικαστικοί της σύγχρονης κυπριακής τέχνης να παρουσιάσουν έργα τους στους χώρους του μουσείου.

Ο επιμελητής επισημαίνει σχετικά με την έκθεση: «Η έκθεση πραγματεύεται τα ανείπωτα στον χώρο του σπιτιού του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου με βάση τη βιογραφία του και τη βιογραφία του σπιτιού και των αντικειμένων», συμπληρώνει ότι θα υπάρχουν μικρές παρεμβάσεις στον χώρο που θα ανοίγουν -με κριτική διάθεση- τον σιωπηλό διάλογο μεταξύ των έργων τέχνης και των αντικειμένων του σπιτιού και των ανθρώπων που έζησαν εκεί «και δη των γυναικών του σπιτιού».

Στην έκθεση προσκλήθηκαν και συμμετέχουν με έργα τους οι Εύρος Ευρυβιάδης, Μελίνα Σουκιούρογλου, Αντώνης Τζιαρρίδης, Μαρία Ιωάννου, Μαρία Αναξαγόρα, Χριστίνα Σιακόλα, Άννα Φωτιάδου, Ορέστης Κάλβαρης, Χουρίκ Τοροσιάν και Λοΐζος Ολύμπιος.

 
Εγκαίνια Έκθεσης: 19 Μαΐου, ώρα 7:00 μ.μ. Διάρκεια έως 19 Ιουλίου.

 Εθνολογικό Μουσείο (Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου), Πατριάρχου Γρηγορίου 20, Λευκωσία.

 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X