ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θλίψη για τον θάνατο του εικαστικού Πάρη Μεταξά

Τα θερμά συλλυπητήρια του στους οικείους του εκλιπόντος δημιουργού εκφράζει το Υφ. Πολιτισμού

ΚΥΠΕ

Τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του εικαστικού καλλιτέχνη Πάρη Μεταξά, που απεβίωσε την Τετάρτη, καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια του στους οικείους του εκλιπόντος δημιουργού εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργείου, ο Παράσχος (Πάρης) Δήμου Μεταξά γεννήθηκε στη Βατυλή της Αμμοχώστου το 1951 και με βάση του τη Λεμεσό υπήρξε ενεργό μέλος της εικαστικής σκηνής του τόπου κατά τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια, παραδίδοντας παράλληλα μαθήματα τέχνης και βοηθώντας, όπως δήλωνε ο ίδιος, τους μαθητές του «να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και ελευθερία μέσα από την έμπνευσή τους».

Το εικαστικό του έργο, που εκτείνεται από τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη χαρακτική μέχρι τις εγκαταστάσεις και τη σκηνογραφία, παρουσιάστηκε σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό (Αυστραλία, Κίνα, Κούβα, Νορβηγία, Αυστρία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.).

Εκπροσώπησε, επίσης, την Κύπρο σε διεθνείς εκθέσεις και μπιενάλε όπως την 16η και 17η Διεθνή Μπιενάλε Γραφιστικών Τεχνών (Τμήμα Χαρακτικής) στη Λουμπλιάνα – Γιουγκοσλαβία το 1985 και 1987 αντίστοιχα,   την 16η Μπιενάλε Αλεξάνδρειας – Αίγυπτος (Τμήμα Χαρακτικής) το 1997, την 9η Τριενάλε Ινδίας (Τμήμα Γλυπτικής), Νέο Δελχί το 1997 κ.α.

Ο Πάρης Μεταξάς διακρινόταν από την εκπληκτικά μεταδοτική θετική του ενέργεια, την αγάπη και την ενσυναίσθησή του για τη φύση και τους ανθρώπους γύρω του και την έντονη αισιοδοξία του απέναντι στη ζωή, χαρακτηριστικά που αντανακλούνταν στην τέχνη του. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ