ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Την έκθεση του Ανδρέα Εφεσόπουλου εγκαινίασε ο Υπ. Μεταφορών

H έκθεση αφορά σε 27 πίνακες που ζωγράφισε ο κ. Εφεσόπουλος βασισμένος στην αρχαία Αμαθούντα

ΚΥΠΕ

Τα εγκαίνια της έκθεσης του καλλιτέχνη Ανδρέα Εφεσόπουλου στην γκαλερί «Γκλόρια» στη Λευκωσίας, τέλεσε το βράδυ της Δευτέρας, ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Εργων, Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μια σημαντική μνημειακή σειρά πινάκων μέσα από την οποία ο θεατής μπορεί να δει με μία διαφορική οπτική γωνιά τα αρχαιολογικά μνημεία και την πλούσια ιστορία του τόπου μας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΓΤΠ, «σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια, ο Υπουργός Μεταφορών, είπε ότι η έκθεση αφορά σε 27 πίνακες που ζωγράφισε ο κ. Εφεσόπουλος βασισμένος στην αρχαία Αμαθούντα, έναν ιστορικό χώρο της Κύπρου που ταύτισε το όνομά του με τόσα σημαντικά γεγονότα ανά τους αιώνες».

Πρόσθεσε ότι «ο καλλιτέχνης είδε στα ερείπια της Αμαθούντας να περνά ένας ολόκληρος κόσμος που πέρασε από εκεί, ζωντανεύοντας με την παλέτα του τις πέτρες, το φυσικό περιβάλλον και γενικά κάθε τι που επιβίωσε στον χρόνο, παραμένοντας σήμερα ο σταθερός φρουρός του χώρου και είναι αυτό το ταξίδι που βρίσκουμε στην Έκθεση και στο βιβλίο ‘Αμαθούς - Παλιά Λεμεσός’».

Για το βιβλίο «Αμαθούς- Παλιά Λεμεσός» ο κ. Καρούσος, είπε ότι «είναι καλοφτιαγμένο και άρτιο από πλευράς σχεδιασμού και τυπογραφικής επιμέλειας, των εκδόσεων Αφή (Touch Editions) καθώς και πολύ σημαντικό για τον τόπο μας καθότι είναι ένα βιβλίο δίγλωσσο έτσι ώστε το περιεχόμενό του να είναι προσβάσιμο σε άτομα που δεν ανήκουν στη δική μας γλωσσική επικράτεια».

«Τέτοια βιβλία που αναδεικνύουν τον πολιτισμό της πατρίδας μας, τα χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε καθότι οι περιηγητές θα μπορούν να τα μεταφέρουν στις πατρίδες τους, διαδίδοντας με αυτό τον τρόπο τον αρχαιολογικό πλούτο του νησιού μας», σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών.

Καταλήγοντας, ανέγνωσε ένα απόσπασμα από το βιβλίο, στο οποίο ο Ανδρέας Εφεσόπουλος ,γράφει ότι «η ζωή του ανθρώπου αποκτά αξία και νόημα όταν αυτός, κινούμενος στα μονοπάτια της, φροντίζει να αφήνει πίσω του μαρτυρίες και ίχνη του περάσματός του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση