ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ΕΚΑΤΕ θέτει θέμα λειτουργίας της Επιτροπής για Μπιενάλε

Θέτει υπό αμφισβήτηση τη υφιστάμενη διαδικασία επιλογής της συμμετοχής της Κύπρου, αναφέροντας ότι υπέβαλε αίτημα αλλαγής της

ΚΥΠΕ

Το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών (Ε.ΚΑ.ΤΕ) θέτει θέμα για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής για τις Μπιενάλε, του ελέγχου της Επιτροπής και της εγκυρότητας της διαδικασίας και ζητά άμεση συζήτηση και διαβούλευση.

Σε δελτίο Τύπου το ΕΚΑΤΕ εκφράζει προβληματισμό για το θεσμό της Μπιενάλε της Βενετίας, μετά τα πολλά και κατ’ επανάληψη παράπονα τα οποία, όπως λέει, λαμβάνει και τα οποία εγείρουν θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καλλιτεχνών.

Το Επιμελητήριο λέει ότι θέτει υπό αμφισβήτηση τη υφιστάμενη διαδικασία επιλογής της συμμετοχής της Κύπρου, αναφέροντας ότι υπέβαλε αίτημα αλλαγής της.

Διευκρινίζει ότι αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή των επιμελητών και καλλιτεχνών, τις ημερομηνίες προκήρυξης του διαγωνισμού τη γενική έλλειψη διαφάνειας.

Η διαχείριση της όλης διαδικασίας αναδεικνύει την «έλλειψη οράματος» όσον αφορά στην κεντρική σημασία που θα έπρεπε να έχει ο θεσμός για την Κύπρο, όσο και στην έλλειψη ανατροφοδότησης της καλλιτεχνικής κοινότητας από αυτόν, αναφέρει περαιτέρω.

Αναφέρει ακόμα ότι προβληματίζει το γεγονός ότι η Μπιενάλε δεν είναι προσιτή στο ευρύ κοινό, καθώς δεν υπάρχει έκθεση των έργων που έχουν συμμετάσχει, ώστε να υπάρχει μια ενημέρωση για το κυπριακό κοινό, με εξαίρεση την εκπροσώπηση του Χριστόφορου Σάββα, ο οποίος είναι ήδη γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ