ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:56
 

Το μοναδικό διασωθέν άγαλμα του Λεονάρντο ντα Βίντσι

«Η Παρθένα με τα Χαμογελαστό Παιδί» αποτελεί ίσως το μοναδικό γλυπτό που μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ανήκει στον Λεονάρντο ντα Βίντσι

Newsroom Κ, Αθήνα

Το μοναδικό διασωθέν άγαλμα του Λεονάρντο ντα Βίντσι παρουσιάστηκε σε έκθεση στη Φλωρεντία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με άρθρο του Guardian.

Αν και ποτέ μέχρι στιγμής δεν είχε επιβεβαιωθεί κάποιο γλυπτό του Ιταλού καλλιτέχνη και εφευρέτη, οι γλυπτικές ικανότητές του αποτελούσαν πάντοτε μέρος της μυθολογίας γύρω από το πρόσωπο του.

«Η Παρθένα με τα Χαμογελαστό Παιδί» αποτελεί ίσως το μοναδικό γλυπτό που μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ανήκει στον Λεονάρντο ντα Βίντσι, σύμφωνα με τους επιμελητές της έκθεσης «Verrochio: Master of Leonardo». Υποτίθεται ότι ο ντα Βίντσι δημιούργησε το γλυπτό περίπου το 1472, στα 19 προς 20 χρόνια του, όταν ήταν ακόμα μαθητής του Αντρέα ντελ Βερόκιο.


Οι μελετητές που ειδικεύονται στη Βικτωριανή εποχή δεν δυσκολεύθηκαν να αναγνωρίσουν την τεχνική του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο άγαλμα. (Πηγή φωτογραφίας: Twitter)

Μέχρι στιγμής το έργο θεωρείτο ότι άνηκε σε έναν άλλον Ιταλό καλλιτέχνη, τον Αντόνιο Ροσελίνο, καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή της Αναγέννησης Φραντσέσκο Καλιότι, η επιστημονική κοινότητα είχε επηρρεαστεί από τον αποθανόντα Τζον Πόουπ-Χένεσι, ιστορικό τέχνης και πρώην διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου.

Οι μελετητές που ειδικεύονται στη Βικτωριανή εποχή δεν δυσκολεύθηκαν να αναγνωρίσουν την τεχνική του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο άγαλμα. Το αινιγματικό χαμόγελο της Παναγίας προς το βρέφος της, μπορεί να αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης και για άλλα σπουδαία έργα του Ιταλού καλλιτέχνη, με χαρακτηριστικότερο όλων την «Μόνα Λίσα», σημειώνει ο Guardian.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ιωνάς: Η ασφάλεια του πολίτη είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης

«Τραγελαφικό το μήνυμα του Υπ.Δικαιοσύνης. Καμία επαφή με την πραγματικότητα. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:46

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Α. Κυπριανού: O Ιωνάς Νικολάου «ξέχασε τι θα πει πολιτική ευθιξία»

«Tι μπαρούφα είναι και αυτή κύριε Κυπριανού! Η πολιτική ευθιξία χάθηκε από καιρό και μάλιστα επί ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X