ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χαμπής Τσαγγάρης: Δεν θα ανοίξει ποτέ το μουσείο, αν δεν επιδιορθωθεί

Τη συμπαράσταση «αμέτρητου κόσμου»αλλά και της πολιτείας έλαβε ο ο ιδρυτής του Μουσείου μετά τη χθεσινή, μακροσκελή του ανάρτηση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Δεν θα ανοίξω το μουσείο ποτέ αν δεν στεγνώσει το δωμάτιο του αρχείου του μουσείου. Τελεία και παύλα. Δεν θέλω να με κοροϊδεύουν άλλο», δήλωσε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο ιδρυτής του Μουσείου και της σχολής Χαρακτικής, Χαμπής Τσαγγάρης, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο και τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν τα έργα που βρίσκονται εντός αυτού. 

Την ίδια ώρα ο κ. Τσαγγάρης δήλωσε συγκινημένος από την συμπαράσταση που έλαβε από αμέτρητο, όπως ανέφερε, κόσμο μετά την χθεσινή του μακροσκελή ανάρτησή στο facebook. Όπως ανέφερε, η Υφυπουργός Πολιτισμού θα επισκεφθεί το μουσείο αύριο το μεσημέρι, ενώ σήμερα μετέβη στο σημείο αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ. Ενδιαφέρον για λύση του προβλήματος επέδειξε, όπως είπε, και η Πρόεδρος της Βουλής αλλά και ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Τσαγγάρης εξήγησε ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε το 2018 όταν ξεκίνησαν να εισρέουν νερά από το διπλανό σπίτι, με αποτέλεσμα να βρέχεται το πάτωμα του δωματίου στο οποίο φυλάσσονται πολλά χαρακτικά, από σπουδαίους χαράκτες, από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα. «Τα χαρακτικά είναι χαρτί, το χαρτί υποφέρει από την υγρασία», τόνισε.

«Πριν πέντε χρόνια επικοινώνησα με τον μουχτάρη ο οποίος με παρέπεμψε στις τ/κ περιουσίες. Έγραψα πάρα πολλές επιστολές και έστειλα πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα. Βλέπουν τα προβλήματα και δεν θέλουν να κάνουν τίποτα», είπε ο κ. Τσαγγάρης, προσθέτοντας ότι «είτε ο μηχανικός των τ/κ περιουσιών είναι ανίκανος, που δεν νομίζω να είναι, είτε είναι εχθρικός απέναντί μου και δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα».              

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ