ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεκινά η δημιουργία του Πολιτιστικού Χωριού Λέμπας

Μετά από προσπάθειες 15 χρόνων δόθηκε εντολή στον εργολάβο να αρχίσει το έργο

ΚΥΠΕ

Ξεκινά η δημιουργία Πολιτιστικού Χωριού στη Λέμπα, μετά από προσπάθειες 15 χρόνων, καθώς δόθηκε εντολή στον εργολάβο να αρχίσει το έργο. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Κ.Σ. Λέμπας Θουκυδίδης Χρυσοστόμου ανέφερε πως το συμβόλαιο του έργου με τον επιτυχόντα εργολάβο, υπογράφηκε στις 10 Ιανουαρίου 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ογδόντα εβδομάδων.

Το Πολιτιστικό Χωριό της Λέμπας με βάση τον σχεδιασμό, όπως το εμπνεύστηκε ο ιδρυτής του Κολεγίου Τέχνης Στας Παράσχος και υιοθέτησε ο πρώην Υπουργός Παιδείας Άκης Κλεάνθους, θα προσφέρει την δυνατότητα για ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών, είπε ο κοινοτάρχης Λέμπας.

Θα διαθέτει εργαστήρια, αίθουσες εκθέσεων, χώρους διαμονής των καλλιτεχνών και των καθηγητών, και άλλες υποδομές για την φιλοξενία σχολείων και μαθητών από την Κύπρο και χώρες της ΕΕ, συνέχισε. Θα διδάσκονται, είπε, η γλυπτική και η αγγειοπλαστική στην οποία η Λέμπα έχει παράδοση από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο κ. Χρυσοστόμου ανακοίνωσε ακόμη πως ξεκίνησε η μετακίνηση των φοιτητών που υπάρχουν εκεί σε άλλο χώρο.

Όπως είπε ο κοινοτάρχης Λέμπας μετά τον θάνατο του αείμνηστου Στας Παράσχου το Κοινοτικό Συμβούλιο έθεσε στις προτεραιότητές του τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας και της προσφοράς της Σχολής στην τέχνη και τον πολιτισμό. Μέσα στα πλαίσια αυτά, όλα τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις της Σχολής, που ήταν παραχωρημένα στον Στας Παράσχο, έγινε κατορθωτό να μεταβιβαστούν και παραχωρηθούν στο Κοινοτικό Συμβούλιο Λέμπας.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίσαμε, τόνισε, τη συνέχιση της χρήσης και της λειτουργίας της Σχολής τόσο από τους ξένους φοιτητές της Σχολής, όσο και από τους μαθητές και τους καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, δίνοντας έτσι το κίνητρο στο Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει με την υλοποίηση του σχεδιασμού και της εκτέλεσης του έργου του Πολιτιστικού Χωριού.

Ταυτόχρονα συνέχισε ο κοινοτάρχης Λέμπας, με το έργο αυτό, προγραμμάτισαν τις εργασίες για ολοκλήρωση του πλατειακού χώρου, οι εργασίες του οποίου θα αρχίσουν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022. Ο πλατειακός χώρος γίνεται από κονδύλια του Υπουργείου Εσωτερικών μέσω της Επάρχου, ενώ το Πολιτιστικό Χωριό γίνεται μέσω του Υπουργείου Παιδείας, είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση