ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eκδήλωση για τον ποιητή Γ. Σεφέρη στο Σπίτι της Κύπρου

Κατάθεση μνήμης και τιμής στον μεγάλο ποιητή της μακράς παράδοσης του ελληνισμού και του Κόσμου της Κύπρου

ΚΥΠΕ

Κατάθεση μνήμης και τιμής στον μεγάλο ποιητή της μακράς παράδοσης του ελληνισμού και του Κόσμου της Κύπρου, Γιώργο Σεφέρη, με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατό του, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στις 20 Δεκεμβρίου με θέμα «… Κύπρον ου μ΄ εθέσπισεν …», στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκου Κενεβέζου και του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλόπουλου.

Ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα αναφέρει ότι η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους του Νίνου Φένεκ Μικελίδη, με τίτλο «…Κύπρον, οὗ μ᾿ ἐθέσπισεν…», μία κινηματογραφική ερμηνεία των ποιημάτων «Σαλαμίνα της Κύπρος» και «Ἑλένη», η οποία έχει τιμηθεί με το Βραβείο Νέου Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι 1964 και το Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1965.

Χαιρετισμό απηύθυναν τόσο ο κ. Κενεβέζος όσο και ο κ. Παυλόπουλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησαν, ο βιβλιογράφος, ποιητής κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με θέμα «…Κύπρον, οὗ μ᾿ ἐθέσπισεν… 65 χρόνια μετά», ο Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, πρ. Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργής, με θέμα «Ο διπλωμάτης Γεώργιος Στυλιανού Σεφεριάδης» και η φιλόλογος, πρ. Μορφωτική Ακόλουθος Πρεσβείας Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελένη Αντωνιάδου με θέμα ο «Γιώργος Σεφέρης - Νίκος Κρανιδιώτης: Η συνάντηση».

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ζωντανών Διαδικτυακών Μεταδόσεων «Δίαυλος» του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας (ΕΔΥΤΕ) και θα είναι προσβάσιμη μέσω του συνδέσμου https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=10547

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια συνάντηση σε ένα αεροδρόμιο οδηγεί σε μια έντονη, παθιασμένη σχέση, σε γάμο, σπίτι, δουλειά και οικογένεια - όλα φυσιολογικά ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ