ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:43
 

Έργα τέχνης και οπτικοακουστικό υλικό αντάλλαξαν η ελληνοκυπριακή και η τ/κ πλευρά

Η ανταλλαγή ακολουθεί συμφωνία που έγινε μεταξύ του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και του Ελληνοκύπριου ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Τεχνική Επιτροπή Πολιτισμού ανακοίνωσε την ανταλλαγή έργων τέχνης και οπτικοακουστικού υλικού ανάμεσα στις δύο κοινότητες, που έλαβε χώρα την Τρίτη στην προστατευόμενη περιοχή των Ηνωμένων Εθνών.

Γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό, αναφέρει ότι η ανταλλαγή ακολουθεί μετά και τη συμφωνία που έγινε μεταξύ του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και του Νίκου Αναστασιάδη στις 26 Φεβρουαρίου 2019 και η οποία προνοεί επιστροφή από την τουρκοκυπριακή πλευρά πινάκων Ελληνοκυπρίων καλλιτεχνών και από την ελληνοκυπριακή πλευρά οπτικοακουστικού υλικού Τουρκοκυπρίων καλλιτεχνών, από τα αντίστοιχα αρχεία τους.

Συνολικά επεστράφησαν 219 πίνακες και μεταξύ αυτών υπάρχουν έργα σημαντικών Ε/κ καλλιτεχνών. Οι πίνακες και το οπτικοακουστικό υλικό, πριν αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, θα εκτεθούν δημόσια για το κοινό σε εύθετο χρόνο, στο Λήδρα Πάλλας, αφού συντηρηθούν και καταλογογραφηθούν, όπως σημείωσε η κ. Βασιλείου στην «Κ». 

Σε επικοινωνία της «Κ» με τον κ. Γιάννη Τουμαζή μέλος της Τεχνικής Επιτροπής σημείωσε πως αυτή είναι μία πολύ σημαντική στιγμή, και είναι το θετικό αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης διαδικασίας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό όλο αυτό, και συμπλήρωσε ότι ήταν πολύ σημαντική η συμβολή των Τ/κ μελών της Επιτροπής στην επίτευξη αυτής της κίνησης. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X