ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχονται τα 11α Βραβεία Ποιότητας «Γαστρονόμος»

Τιμώντας την κυπριακή γη και τους ανθρώπους της

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το περιοδικό «Γαστρονόμος» και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» παρουσιάζουν για 11η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Ποιότητας «Γαστρονόμος» 2025. Είναι ο θεσμός που τιμά την κυπριακή γαστρονομία, την αυθεντικότητα των τοπικών προϊόντων και την αφοσίωση των παραγωγών που τα δημιουργούν, με σεβασμό στην παράδοση και το βλέμμα στο μέλλον.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου. Θα απονεμηθούν συνολικά εννέα βραβεία που καλύπτουν σημαντικούς τομείς της κυπριακής παραγωγής. Φέτος ο «Γ» αξιολόγησε δεκάδες ετικέτες από ώριμο αιγοπρόβειο χαλλούμι, παρθένο ελαιόλαδο, αϊράνι στο παραδοσιακό προϊόν, κυπριακά gin στα αποστάγματα, λευκά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες που έχουν περάσει από βαρέλι, ροζέ κρασιά επίσης από γηγενείς ποικιλίες και ερυθρά κρασιά αποκλειστικά από Μαραθεύτικο 3-5 χρόνων. Θα δοθεί επίσης ειδικό βραβείο καθώς και τιμής ένεκεν βραβείο σε ανθρώπους που αφήνουν σπουδαία παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές και έχουν προσφέρει στον τόπο μας. Όπως κάθε χρόνο, στις τυφλές δοκιμές προϊόντων δεν συμπεριελήφθησαν οι ετικέτες που έχουν βραβευθεί από τον «Γ» τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Τα Βραβεία Ποιότητας «Γαστρονόμος» είναι κάτι περισσότερο από μια γιορτή γεύσης· αποτελούν αναγνώριση της αφοσίωσης, του μόχθου και του πάθους των Κυπρίων παραγωγών που κρατούν ζωντανή την αυθεντικότητα του τόπου. Τα βραβεία που τους δίνουμε είναι το «ευχαριστώ» που τους οφείλουμε.

Περήφανος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου, Υποστηρικτής Πολιτισμού: ΟΠΑΠ Κύπρου, Υποστηρικτής Κυπρίων Παραγωγών: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Υποστηρικτής Βιώσιμης Ανάπτυξης: EPIC, Υποστηρικτής Κυπριακής Κουζίνας: MIELE

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ξεκινάει το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου» στην αυλή του Μουσείου Χαρακτικής στη Λευκωσία
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΣΙΝΕΜΑ