ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Φαίδωνος απαντά στην υπουργό Μεταφορών

Αναφέρεται τόσο για τα ταξίδια της κ. Ιερωνυμίδου όσο και για την ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουστείου

Newsroom K

Ως άτυχη χαρακτήρισε την ενέργεια της Υπουργού Μεταφορών κ. Βασιλικής Αναστασιάδου να δώσει οδηγίες σε λειτουργό του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών προκειμένου να δοθεί απάντηση στη δημόσια δήλωσή του ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «η προσπάθεια της κ. Υπουργού να δώσει κάλυψη στην εξ αγχιστείας συγγενή της κ. Μαρίνα Ιερωνυμίδου, συμπεθερά της αδελφής της, ελέγχεται πολιτικά ως προς τα κίνητρά της».

Κανένα από τα θέματα που εγέρθηκαν με τη δημόσια δήλωσή μου δεν έχει απαντηθεί, τονίζει ο κ. Φαίδωνος ενώ επισημαίνει πως «η αναφερόμενη στην ανακοίνωση έρευνα, που έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου ως η Υπουργός προσωπικά μου έχει πει, για τα ταξίδια της κ. Ιερωνυμίδου και την παρατεταμένη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της ανακαίνισης του Επαρχιακού Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου που έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό από το 2016, ουσιαστικά φαίνεται ότι δεν έγινε αφού κανένα στοιχείο δεν παρατίθεται στην ανακοίνωση της Υπουργού».

«Επανέρχομαι και ερωτώ δημόσια πόσες εργάσιμες ημέρες και πόσες μη εργάσιμες ημέρες απουσίασε σε υπηρεσιακά ταξίδια η κ. Ιερωνυμίδου κατά το διάστημα που είναι Διευθύντρια του Τμήματος και ποιο είναι το συνολικό ποσό που έλαβε ως επίδομα συντήρησης εξωτερικού. Μόνο τότε θα είναι πειστική η κ. Υπουργός εάν δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα δύο στοιχεία, που δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο, καθώς αφορούν υπηρεσιακή δραστηριότητα δημοσίου λειτουργού. Καλώ δημόσια την κ. Ιερωνυμίδου να βγάλει από την δύσκολη θέση την κ. Υπουργό (λόγω και της ιδιαίτερης συγγενικής σχέσης που έχουν) και να δώσει η ίδια στην δημοσιότητα τα εν λόγω στοιχεία» σημειώνει.

Κλειστό από το 2016 το Αρχαιολογικό Μουσείο

Όσον αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Δήμαρχος διευκρινίζει ότι «παραμένει κλειστό από το 2016 για λόγους ανακαίνισης. Η ανακαίνιση θα διαρκούσε λίγους μήνες και αισίως μπαίνουμε στον τέταρτο χρόνο χωρίς το έργο να έχει ολοκληρωθεί. Σημειώνεται ότι το έργο θα ξεκινούσε περί τα τέλη του 2015 με στόχο να είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του όταν η Πάφος θα αναλάμβανε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017».

«Ατυχείς χειρισμοί, ολιγωρία του Τμήματος και τσακωμοί που είχαν με τον Αρχιτέκτονα του έργου, είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του έργου και όταν προσωπικά επικοινώνησα με την κ. Ιερωνυμίδου, μου είπε να μην ανησυχώ και ότι άσχετα από την καθυστέρηση που είχε η έναρξη της ανακαίνισης, το καλοκαίρι του 2017 το έργο θα παραδιδόταν» αναφέρει.

Την ίδια στιγμή σημειώνει πως «δεύουμε στο τέλος του καλοκαιριού του 2019 και η Διευθύντρια και το Τμήμα Αρχαιοτήτων δεν συνειδητοποιούν τις ευθύνες τους για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό. Το προσωπικό το οποίο απασχολείτο στο Επαρχιακό Μουσείο Πάφου όταν αυτό λειτουργούσε, παραμένει στην υπηρεσία και ερωτώ: Έχουν πλήρη απασχόληση ή μήπως υποαπασχολούνται αναμένοντας πότε το Μουσείο θα επαναλειτουργήσει; Σήμερα 3.7.2019 πόσα άτομα βρίσκονταν ως εργαζόμενοι (υπάλληλοι/εργάτες) του Τμήματος Αρχαιοτήτων; Πόσα αυτοκίνητα υπηρεσιακά αδρανούσαν και πόσα ιδιωτικά βρίσκονταν στον περίβολο; Η υποαπασχόληση προσωπικού αποτελεί διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ναι ή όχι; Η καθυστέρηση για χρόνια της ολοκλήρωσης ενός έργου, αποτελεί ασύγγνωστη αμέλεια υπευθύνου, ναι ή όχι; Η απουσία εν λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου σε μια κατ’ εξοχήν τουριστική πόλη με εξέχοντα αρχαιολογικό πλούτο, πλήττει το δημόσιο συμφέρον, ναι ή όχι; Το κλειστό Αρχαιολογικό Μουσείο έχει ως συνέπεια απώλεια εσόδων για το κρατικό Ταμείο, ναι ή όχι; Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά ερωτήματα, τα οποία ελπίζω η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας να μας τα απαντήσει, αφού η επικαλούμενη έρευνα της Υπουργού φαίνεται σε τίποτα από αυτά να μην απαντά. Δικαιούμαι να διερωτώμαι εάν έγινε έρευνα».

Καταλήγοντας ο κ. Φαίδωνος σημειώνει πως «σύντομα θα επανέλθω και με άλλα ζητήματα που αφορούν τη Διευθύντρια και το Τμήμα Αρχαιοτήτων για να καταδείξω τη θλιβερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υπόθεση της φύλαξης, συντήρησης, προστασίας και ανάδειξης των αρχαιοτήτων στη χώρα μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το έργο του καλλιτέχνη Γιώργου Γαβριήλ απο τη σειρά «Αντικατοπτρισμοί»

«Nous ne sommes pas Charlie»

Ο Καραβάτζιο εξανθρωπίζει την πίστη. Εξανθρωπίζει την εικόνα του Ιησού και του δίνει όμορφη σε όψη μορφή, σάρκα και σώμα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Μέχρι σήμερα όμως έχουν πουληθεί 350 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο, ενώ YouTubers και TikTokers ανά τον κόσμο δημοσιεύουν βίντεο με τους εαυτούς τους καθώς λύνουν τον Κύβο

Ο Κύβος του Ρούμπικ

O Ούγγρος καθηγητής αρχιτεκτονικής Ερνο Ρούμπικ εξέδωσε μόλις το πρώτο του βιβλίο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X