ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φεστιβάλ Κύπρια 2021: Ο Σέρλοκ Χολμς και το λαγωνικό των Μπάσκερβιλ

Mια κωμωδία από τον Κεν Λούντβιγκ, κάτοχο Βραβείων Λόρενς Ολίβιε και Τόνι, με τον αγαπημένο ντετέκτιβ όλων των εποχών να λύνει την πιο διάσημή του υπόθεση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η παραγωγή ανεβαίνει μετά από ειδική συμφωνία με τη William Morris Endeavor Entertainment LLC, η οποία παρέδωσε και όλο το εξουσιοδοτημένο υλικό για την παράσταση.

Mια κωμωδία από τον Κεν Λούντβιγκ, κάτοχο Βραβείων Λόρενς Ολίβιε και Τόνι, με τον αγαπημένο ντετέκτιβ όλων των εποχών να λύνει την πιο διάσημή του υπόθεση. Ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δόκτωρ Ουότσον καλούνται να ξεδιαλύνουν το μυστήριο του «Σκυλιού του Μπάσκερβιλ» προτού μια οικογενειακή κατάρα πέσει πάνω στον καινούριο κληρονόμο.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Αυτός ο ήρωας του Sir Arthur Conan Doyle έχει γίνει πηγή έμπνευσης για περίπου 25.000 διασκευές για θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο. Ένα όνομα σήμα κατατεθέν για έναν άνθρωπο που είναι ταυτόχρονα: ιδιοφυία, μοναχικός, διαφορετικός, πνευματώδης, στωικός, ακριβής, «αλήτης», ορθολογιστής, ασύλληπτος, γοητευτικός, εμμονικός, προσγειωμένος, ενάντια στις δεισιδαιμονίες κι όμως βυθισμένος στη μεταφυσική, με ακεραιότητα και ξεχωριστή προσωπικότητα. Ένας άνθρωπος που ανατρέπει τη ροή των πραγμάτων με τη λογική του. Στην κυπριακή διάλεκτο, ένας «σιεηττάνης» (credit περιγραφής: όλη η ομάδα!). Και εάν σε αυτό το πρόσφορο έδαφος προσθέσουμε το χιούμορ και τη θεατρική «όρεξη» του συγγραφέα που έφτιαξε αυτή τη διασκευή, τότε η σκηνή μας γίνεται εύφλεκτη!

Ανδρέας Αραούζος
Ο Ανδρέας Αραούζος έχει στο ενεργητικό του 35 σκηνοθεσίες ενώ η εταιρία του, Alpha Square, κλείνει φέτος 10 χρόνια ελληνόφωνων παραγωγών, με 25 παραστάσεις. «Κωδικός Κόκκινο», «Οι κονδυλοφόροι του Μαρκήσιου ντε Σαντ», «Μαντάμ Σουσού», «Επικίνδυνες σχέσεις», «Ο Πάπας», «Προδοσία» και «Ο επισκέπτης» είναι μερικές μόνο από τις παραστάσεις στις οποίες υπήρξε σκηνοθέτης και παραγωγός.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος
Σκηνικά: Γιώργος Γιάννου
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Μουσική: Γιώργος Κολιάς
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης
Φωτογραφίες: Νίκος Μυλωνάς
Video animations: Χάρης Αβραάμ
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύρος Βασιλείου
Χειριστής φωτισμού και ήχου: Ζωή Κακότα

Παίζουν: Ανδρέας Κουτσόφτας, Χάρης Αττώνης, Μαρίνα Βρόντη, Πάνος Μακρής, Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Μετάφραση: Ανθή Ζαχαριάδου

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού:

Λευκωσία: Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 20:30
Λεμεσός: Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο στις 20:30

Επικοινωνία: Απαραίτητη η προκράτηση www.tickethour.com / 77777040

Διάρκεια: 110΄

Κατάλληλο: 12+

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση