ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φεστιβάλ Needle 2024 στην πλατεία Ζουχουρί της Λάρνακας

Το ενδιαφέρον lineup θα γεμίσει την πόλη του Ζήνωνα μουσικές,μαζί με εικαστικές εγκαταστάσεις και ψηφιακά έργα τέχνης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά από έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας έφτασε η ώρα για μουσικές αποδράσεις, με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την πολιτιστική κληρονομιά της Λάρνακας με την καλλιτεχνική δημιουργία του νησιού.
Στο δωρεάν lineup του Needle 2024 του Λάρνακα 2030 περιλαμβάνονται νέα καλλιτεχνικά έργα, εικαστικές εγκαταστάσεις, ψηφιακά έργα τέχνης και παρουσιάσεις ζωντανής μουσικής και DJ sets.

Το Needle 2024 στην πλατεία Ζουχουρί της Λάρνακας θα ανοίξει τις πόρτες του το Σάββατο 11 Μαΐου στις 3:00 το μεσημέρι και η πλατεία θα γεμίσει τέχνη μέχρι αργά το βράδυ.

Ο DJ Flawd θα ανοίξει το φεστιβάλ, με ένα downtempo ηλεκτρονικό σκηνικό, με τον χορευτή δερβίσηδων Dervish Zeybek να ακολουθεί. Επίσης, η καλλιτέχνιδα Νόνα Μιχαήλ θα παρουσιάσει το έργο της «Muhavere», βασισμένο στην παράδοση του θεάτρου σκιών του Καραγκιόζη. Στη συνέχεια, η ποιήτρια m.ouv από τη Λάρνακα θα παρουσιάσει τα ποιήματά της με βάση τη λούπα της, η Kasska θα δείξει τη δουλειά που δημιούργησε κατά τη διάρκεια του προγράμματος φιλοξενίας του Needle, σμίγοντας lo-fi beats της κυπριακής διαλέκτου με έμπνευση τον απέραντο ουρανό του νησιού. Η πιανίστρια Hayat Sebep εμπνέεται από την Αλυκή της Λάρνακας και συνδυάζει φυσικά ηχοτοπία. Ο Παναγιώτης Μηνά θα μοιραστεί τα πειραματικά ακούσματά του με θέμα τις εξαφανισμένες ακτογραμμές του Κιτίου. Στη συνέχεια, οι The smallest Creature θα εμφανιστούν με τις alternative rock μελωδίες τους, και έπειτα οι Monsieur Doumani θα ανεβάσουν την ένταση της γιορτής στα ύψη, με το πρόγραμμα να κλείνει με τον DJ Cotsios o Pikatillis.

Φόντο για τα παραπάνω θα είναι το σκηνικό του Needle που δημιουργήθηκε από επαναχρησιμοποιημένα υλικά κατασκευασμένα υπό το πρόγραμμα φιλοξενίας του Needle από τον αρχιτέκτονα Μιχαλάκη Γεωργίου και προβολές οπτικού φωτός σχεδιασμένες από τον ψηφιακό καλλιτέχνη Χάρη Αβραάμ επίσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος φιλοξενίας.

Οι έξι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στο Needle υποβλήθηκαν σε μια διαδικασία έρευνας έξι εβδομάδων, με καθοδήγηση από προσκεκλημένους καλλιτέχνες και πολιτιστικούς εμπειρογνώμονες, με σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με τίτλο Needle & Thread Talks προσκάλεσαν το κοινό σε συνομιλία με τους καλλιτέχνες. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φοίβος Σταυρίδης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Λάρνακας, το Youth Maker Space και το Hot Soap Studios, οι καλλιτέχνες στοχεύουν να μετατρέψουν την πλατεία Ζουχουρί σε ένα καλειδοσκόπιο καλλιτεχνικής δημιουργίας που θα επαναπροσδιορίσει την πολιτιστική ταυτότητα της Λάρνακας, τονίζοντας την ανάγκη που έχουμε για όλους - "[we] need all" - να ενωθούμε μέσω του πολιτισμού. «Το Needle είναι ένα κοινωνικό και καλλιτεχνικό πείραμα που ενσαρκώνει τη συλλογική μας προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την κρίση πολιτιστικής ταυτότητας που αντιμετωπίζει η Κύπρος, αγκαλιάζοντας και εξερευνώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά», όπως δηλώνει ο ιδρυτής του Needle, Γιώργος Αντωνίου.

Πρόγραμμα
15:00 - 17:00
DJ Flawd: Downtempo ρυθμοί αναμεμειγμένοι με καλή διάθεση

15:00 - 21:30
Brainstorming Board: Φανταζόμαστε μαζί με την UNFICYP το πολιτιστικό μέλλον του νησιού

17:30 - 17:45
Dervish: Συναρπαστικά μείγματα δερβισικών χορευτικών μορφών με σύγχρονες κινήσεις

18:00 - 18:15 και 19:45 - 20:00
Νόνα Μιχαήλ - Μουχαβέρε: Εντυπώσεις του θεάτρου σκιών του παρελθόντος της πλατείας Ζουχουρί

18:30 - 19:05
m.ouv: Λούπες πιάνου συνυφασμένες με τραγουδιστικές μελωδίες και ομιλούμενη ποίηση

19:15 - 19:50
Kasska: Lo-fi beats συνδυασμένα με την ουσία της κυπριακής γλώσσας και ψυχής

20:00 - 20:45
Hayat Sebep: Παραμυθένιες ιστορίες βασισμένες στο πιάνο που περιπλέκονται με ηχοχρώματα από τη φύση

21:00 - 21:35
Παναγιώτης Μηνά: Ηχητικά πειράματα στην κιθάρα εμπνευσμένα από τις εξαφανιζόμενες ακτογραμμές του Κιτίου

21:45 - 22:30
The smallest Creature: Ποπ μελωδίες που εμπλέκονται με μια grunge ροκ διάθεση

22:45 - 00:00
Monsieur Doumani: Το πολυαγαπημένο και πολυβραβευμένο σχήμα που πειραματίζει και συνθέτει μουσική εμπνευσμένη από την κυπριακή παράδοση

00:00 - 01:00
DJ Cotsios O Pikatillis: Big beats και εκλεκτικές χορευτικές μουσικές για να γιορτάσουμε το κλείσιμο του Needle όλοι μαζί

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση