ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιορτή των παραστατικών τεχνών στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την περίοδο Σεπτέμβρίου – Δεκεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου

Μια και μια, μοναδικές όλες, με την καθεμία να συμπληρώνει ιδανικά την άλλη, είναι οι εξαιρετικά αφιερωμένες στις παραστατικές τέχνες βραδιές (και όχι μόνο) που φιλοξενούνται την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019 στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο. Το καθετί που προσκαλείστε διά της παρουσίας σας να τιμήσετε, κουβαλά τη συνυφασμένη με τις τέχνες υψηλή φιλοδοξία να είναι και να σημαίνει για όσους και όσες ανταποκριθούν στη πρόσκληση το κάτι διαφορετικό.

Με την απαραίτητη υποσημείωση ότι το ενδεχόμενο να προστεθούν κάποιες παραστατικές βραδιές παραμένει ακόμα ανοιχτό – το πρόγραμμα παραστάσεων στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο μέχρι το τέλος του 2019 έχει (επιγραμματικά) ως ακολούθως:

Ο Σπανός τζιαι οι Σαράντα Δράτζιοι (χοροθέατρο) – από το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε (παραστάσεις: 28 και 29 Σεπτεμβρίου)

ΠαρΑλήθεια (χοροθέατρο) – από το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε (29 Σεπτεμβρίου)

Πέτρες (θέατρο) – από τη Σκηνή 8 (πρεμιέρα 11 Οκτωβρίου, για πέντε παραστάσεις, οι λοιπές ημερομηνίες σύντομα θα ανακοινωθούν)

Dance Waves Festival 9 και 10 Νοεμβρίου (διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού) – διοργάνωση από το Dance Lab Nicosia με την υποστήριξη του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου

Μετέχουν/ Our Luckies from Lucky Trimmer: 1. Uncia (GREECE) – Δανάη Δημητριάδη και Διονύσιος Αλαμάνος, 2. Nice to beat you (ISRAEL) - Choreography: Gil Kerer & Korina Fraiman, Dancers: Gil kerer and Margarida Macieira, 3. L'Epouse (FRANCE) Rebecca Journo, 4. Brainjogging (GERMANY) Saskia Rudat Xoρογράφοι με βάση την Κύπρο: 5. Whispers (Φούλη Στυλιανίδου, Λοΐζος Κωνσταντίνου), 6. Novem (Βίκυ Κάλλα), 7. U Need 2 (Ήβη Χατζηβασιλείου, Αναστάσιος Καραχανίδης), 8. Voicemail (Μελίνα Σοφοκλέους), 9 Jungle (Διαμάντω Χατζηζαχαρία)
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται εργαστήρια σύγχρονου χορού , αυτοσχεδιασμού ,Gaga από προσκλεκλημένους καλλιτέχνες. Δανάη Δημητριάδη και Διονύσιος Αλαμάνος, Gil Kerer, Yoav Grinberg, Saskia Rudat και Rebecca Journo.

Moving Images 22,23,24 Νοεμβρίου (διεθνές video dance φεστιβάλ) – διοργάνωση από το Dance Lab Nicosia με την υποστήριξη του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου

40+ επιλεγμένα dance films και dance videos από όλο τον κόσμο
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί η βραβευμένη νέα ταινία της Γαλλίδας χορογράφου Maguy Marin, L’Urgence d'Agir με αγγλικούς υποτίτλους.

Άλογα (σύγχρονος χορός ) από το Αμφίδρομο Χοροθέατρο 17 Νοεμβρίου. Με την ευκαιρία των παραστάσεων στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και προσκεκλημένη η ομάδα από το Σπίτι της Κύπρου, το οποίο μέσα στις καινοτόμες δράσεις του, θεσμοθετεί την παρουσίαση κάθε χρόνο ενός καταξιωμένου Κύπριου Χορογράφου το Αμφίδρομο Χοροθέατρο θα δώσει μια παράσταση πριν την αναχώρηση του από την Κύπρο στις 17 Νοεμβρίου.

Πνοή/ Breath (σύγχρονος χορός) – από τις Ασώματες Δυνάμεις (29 και 30 Νοεμβρίου, 1 Δεκεμβρίου)

14 ΑΝΩ Νεανική ομάδα σύγχρονου χορού , η πρώτη Κυπριακή νεανική ομάδα σύγχρονου χορόύ – (14 και 15 Δεκεμβρίου).Η ομάδα που δημιουργήθηκε μετά από ακροάσεις τον Μάρτιο 2019 παρουσιάζει την πρώτη του παράσταση με χορογραφίες των Νικόλ Γιάννακα , Κρίστια Πιτσιλλίδου, Έλενα Χριστοδουλίδου και Yoav Grinberg (Ισραήλ).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Η βιογραφία θα είναι γραμμένη από τον ομότεχνό του Μπλέικ Μπέιλι, γνωστό μεταξύ άλλων για τις βιογραφίες του Τζον Τσίβερ και του Ρίτσαρντ Γέιτς

Βιογραφία του Ροθ το 2021

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Αμερικανού συγγραφέα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου 2021
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Ζωγραφίζω για την UNICEF

Ζωγραφίζω για την UNICEF

Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει να τοποθετηθούν πινακίδες μετά την έξοδο Σταυροβουνίου που θα οδηγούν στο διαμορφωμένο χώρο ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ