ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Κύπρια χαράκτρια Σιμώνη Φιλίππου στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Mια αναλυτική περιήγηση στη διαδικασία της μεθόδου χαρακτικής της λιθογραφίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Κύπρια χαράκτρια Σιμώνη Φιλίππου παρουσιάζει τη δουλειά της σε ένα μοναδικό Artist Talk στην αυλή του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία την Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 20:00

“Mια αναλυτική περιήγηση στη διαδικασία της μεθόδου χαρακτικής της λιθογραφίας”

Η Σιμώνη Φιλίππου με αφορμή την έκθεση της Χαρακτικής «Sessile” που πραγματοποιείται αυτή τη περίοδο στο «ανώι» του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή θα μιλήσει για την έρευνα και την πρακτική της μέσα απο φωτογραφικό υλικό, και μια αναλιτική περιήγηση στην διαδικασία της μεθόδου χαρακτικής της λιθογραφίας.

Η Σιμώνη Φιλίππου είναι Εικαστικός και Χαράκτρια με βάση της τη Λευκωσία.

Απόφοιτος πτυχίου BA (Hons) σε Illustration and Animation απο το Kingston University (2008) και μεταπτυχιακού σε Visual Arts με High Distinction απο το University of the Arts at the Camberwell College of Arts (2011). Απο τα πρώτα στάδια των σπουδών της, η Σιμώνη εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον στη χαρακτική και επέλεξε να επικεντρωθεί στην εκμάθηση αυτής της τέχνης, εξερευνώντας τεχνικές οπως ξυλογραφία, μεταξοτυπία και λιθογραφία.

Μετά από χρόνια στο Λονδίνο, όπου τα έργα της παρουσιάστηκαν σε διάφορες εικαστικές εκθέσεις, επιστρέφει στην Κύπρο για να δημιουργήσει το δικό της στούντιο χαρακτικής στη Λευκωσία. Το ενδιαφέρον της Σιμώνης για περαιτέρω κατανόηση παραδοσιακών τεχνικών, την οδήγησε σε ένα επιπλέον μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Τόκιο (2018), όπου βρισκόταν με τριετή ερευνητική υποτροφία από την Ιαπωνική κυβέρνηση για μελέτη σε ιαπωνικά Χαρακτικά στο Λαμπορατόριο Χαρακτικής του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών του Τόκιο. Ως ενεργό μέλος της σύγχρονης κοινότητας χαρακτικής, η Σιμώνη συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις, συνέδρια και συμπόσια - συχνά ως παρουσιάστρια, συντονίστρια, εκθέτρια, ομιλήτρια επιτροπής ή εκπρόσωπος. Επιστρέφοντας στην Κύπρο μετά την παραμονή της στην Ιαπωνία, συνεχίζει την καλλιτεχνική της πρακτική ως studio-based Printmaker. Από το 2020, διδάσκει επίσης χαρακτική στο Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: Στην αυλή του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία την Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 20:00

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση