ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ικανοποίηση για την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Αντρέα Βύρα, τους Προέδρους της ΕΤΑΠ κ. Ντίνο Λευκαρίτη και του ΕΒΕΛ κ. Σταύρο Σταύρου και τη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων δρα Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαιρετική δουλειά που έγινε στο Μουσείο, με την αναβάθμιση των χώρων που αναδεικνύουν τον πολιτιστικό μας πλούτο. Σε αυτό πλαίσιο, οι αίθουσες του Μουσείου έχουν διαμορφωθεί με τρόπο ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να ξεναγείται βάσει ενοτήτων.

Παράλληλα, ο Υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις προσθήκες που έγιναν με την εγκατάσταση ανελκυστήρα, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο Μουσείο για τα άτομα ΑμεΑ.

Τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργείου Μεταφορών, εφαρμόζεται η πολιτική «Μουσεία για Όλους» που προβλέπει τη δωρεάν είσοδο στα 12 Μουσεία του Τμήματος Αρχαιοτήτων, περιλαμβανομένου και του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας, καθώς και τη διεύρυνση του ωραρίου και την επέκταση της λειτουργίας τους τα Σαββατοκύριακα. Στόχος της πολιτικής είναι να καταστούν τα Μουσεία πιο προσιτά στους πολίτες, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση