ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ηλέκτρα» στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Με αφετηρία τις δύο ομώνυμες τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με αφετηρία τις δύο ομώνυμες τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, η Ηλέκτρα.25 από το Atalaya Teatro της Ισπανίας ανασυνθέτει τον κύκλο της βίας (θάνατος-εκδίκηση-θάνατος) που διαιωνίζεται στον Οίκο των Ατρειδών και δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου: την εκδίκηση για τη δολοφονία του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος.

Η Ηλέκτρα διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της και παρακαλεί τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του. Η επιστροφή του αδελφού της, του εξόριστου Ορέστη, αναπτερώνει τον πόθο της για εκδίκηση και δρομολογεί το έργο της τιμωρίας, που θα κορυφωθεί με την πράξη της μητροκτονίας. Μια εκδίκηση που ήταν και συνεχίζει να είναι η πηγή πολλών συγκρούσεων σε όλη την ιστορία της Ανθρωπότητας.

Η Ηλέκτρα.25 αναδημιουργεί μια «γέφυρα» ανάμεσα στην Ηλέκτρα των τραγικών ποιητών της αρχαιότητας και των σύγχρονων δραματουργών που την προσάρμοσαν στον 20ό αιώνα: τον Χόφμανσταλ και τον Σαρτρ. Εισάγοντας επί μέρους καινοτομίες, τόσο στην προσέγγιση του ίδιου του μύθου, όσο και στην επί σκηνής παρουσίασή του, ο Ρικάρντο Ινιέστα ενισχύει τον ρόλο του Χορού στις διάφορες μορφές του και χρησιμοποιεί ήχους παραδοσιακής μουσικής για να αναδείξει την ανθρώπινη και οικουμενική διάσταση των ηρώων.

▪ Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
▪ Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 13 ετών
▪ Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία/Σκηνικός χώρος: Ρικάρντο Ινιέστα
Σκηνοθεσία Χορού: Μάργα Ρέγιες
Μουσική σύνθεση/Ενορχήστρωση: Λουίς Ναβάρο
Μουσική: δημοφιλή λαϊκά θέματα από Βαλκάνια, Ιταλία, Λευκορωσία
Κοστούμια: Κάρμεν δε Χίλες, Φλόρες δε Χίλες
Χορογραφία: Χουάνα Κασάδο, Λουθία Γιού
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλεχάνδρο Κονέσα
Ηχητικό τοπίο: Εμίλιο Μοράλες
Οργάνωση παραγωγής: Βικτόρια Βιγιάλτα
Παραγωγή: Φρανθέσκα Λούπο

Διανομή:

Σίλβια Γκαρθόν (Ηλέκτρα), Μαρία Σανθ (Κλυταιμνήστρα), Λιντιά Μοντουί (Χρυσόθεμις), Ραούλ Βέρα (Αίγισθος), Εμανουέλ Γκαρθία (Ορέστης), Γκαράθι Αλντασόρο (Χορός), Ιμάσουλ Ροντρίγκεθ (Χορός), Άνχελα Γκονθάλεθ (Χορός)

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Αρχαίο Ωδείο Πάφου, το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 στις 21:00

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 7000 2414, www.greekdramafest.com 

Προπώληση Soldouttickets

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Η συλλογή του αυτή μιλάει για το σήμερα, ή αν θέλετε για το πολύ πρόσφατο χθες, το χθες της καραντίνας και του εγκλεισμού

Αναζητώντας διέξοδο

Ο Γιώργος Μολέσκης αναζητεί μία διέξοδο και από το πρώτο ποίημα της τελευταίας του ποιητικής συλλογής με τον τίτλο «Ανοικτός ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ