ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ηθική και Αισθητική της Οικολογικής Φροντίδας

«Ακαμαντίς | Head & Hand»

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Ακαμαντίς | Head & Hand» πραγματοποιούνται βιωματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και πεζοπορίες στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς και του Ακάμα. Οι δράσεις αυτές στοχεύουν στο να αναδείξουν τις ποιότητες του έργου και την αξία του προσωπικού βιώματος, επιτρέποντας στον επισκέπτη να γίνει μέτοχος μιας συλλογικής και προσωπικής συναισθηματικής εμπειρίας.

Η επόμενη πεζοπορία και ξενάγηση θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 4:00 μ.μ., σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση Terra Cypria και με κύριο καθοδηγητή τον Κωνσταντίνο Περικλέους, βιολόγο/επιστήμονα διατήρησης και άγριας ζωής της Terra Cypria. Η ξενάγηση θα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργού Γεωργίας και της επιτρόπου Περιβάλλοντος. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τον εκδρομικό χώρο «Σμιγιές» (Smigies Piknik Site) αριστερόστροφα, που σημαίνει πως το αρχικό κομμάτι της πεζοπορίας θα είναι μια σταδιακή ανηφόρα μέχρι οι περιπατητές να φτάσουν στην κορυφή του βουνού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα εξερευνηθεί η φύση της Κύπρου και θα γίνει συζήτηση για τη βιοποικιλότητα της περιοχής, εντοπίζοντας βότανα, μαθαίνοντας σε τι χρησιμεύουν. Κατά τη διάρκεια της πορείας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τα παλιά ορυχεία μαγνησίου και από ηφαιστειογενή πετρώματα (βράχους λάβας), όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να μάθουν για τη γεωλογική ιστορία της Κύπρου και για το πώς οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται όσα η Γη έχει να προσφέρει. Στην τελευταία στάση, οι συμμετέχοντες θα θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα από την κορυφή του βουνού, συζητώντας επίσης για τη χερσόνησο του Ακάμα, τη Λάρα, για τους βιότοπους και τις απειλές που αντιμετωπίζουν.

 

Πληροφορίες

Ξενάγηση των εκθέσεων Akamantis Head & Hand:

12:00 Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μαρίου-Αρσινόης

13:00 Ξενοδοχείο Άνασσα

13:30 Ώρα λήξης

Ευαγόρας Βανέζης, Κυριακή Κώστα, Χριστίνα Λάμπρου. 

 

Μονοπάτι της Φύσης Σμιγιές:

Σημείο έναρξης/ Τελικό σημείο: Εκδρομικός χώρος «Σμιγιές» (Smigies picnic site), ώρα έναρξης: 4:00 μ.μ., ώρα λήξης: 6:30 μ.μ.

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 26322955 ή μέσω email: costakyriaki@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση