ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καρούσος - Μητροπολίτης Κωνσταντίας :Ψάχνουν τρόπους για ανάδειξη των αρχαιοτήτων σε Μοναστήρι, Πρωταράς

Συνάντηση Γ. Καρούσοου με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου

ΚΥΠΕ

Τον τρόπο ανάδειξης αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Παναγιώτισσας στον Πρωταρά συζήτησε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις ύστερα από ολοήμερη επίσκεψη στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ο κ. Καρούσος είπε πως στην περιοδεία συζητήθηκαν «πάρα πολλά θέματα που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Παναγία Παναγιώτισσα στον Πρωταρά όπου έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα» είπε και πρόσθεσε πως με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, συζητήθηκε ο τρόπος ανάδειξης τους, ενώ έχουν ληφθεί «κάποιες αποφάσεις για το πως θα προχωρήσουμε».

Στη συνέχεια, είπε μετέβη «στην Αγία Νάπα όπου μαζί με τον Δήμαρχο, την Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων και άλλους φορείς συζητήσαμε το θέμα του Μοναστηριού, ενός έργου που είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες. Ακόμα συζητήθηκε το θέμα του Ιερού Ναού της Αφροδίτης στο Κάβο Γκρέκο όπου όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποιες αναφορές από τον 1ο αιώνα, από τον Στράβωνα και έχει επιβεβαιωθεί από ορισμένους άλλους ερευνητές το έχουν επιβεβαιώσει. Ωστόσο μέχρι σήμερα το Τμήμα Αρχαιοτήτων δεν είχε προβεί σε οποιαδήποτε έρευνα επί τόπου για να διαπιστώσει ή να διασταυρώσει αυτά τα γραπτά και αυτές τις αναφορές».

Ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως λήφθηκε απόφαση όπως «προχωρήσουμε με μια αρχαιολογική επισκόπηση του χώρου, με βάση τις αναφορές που υπάρχουν και αναλόγως των αποτελεσμάτων της αρχαιολογικής επισκόπησης θα πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις».

Ακολούθως ο Γιάννης Καρούσος με τον Αναπληρωτή Διευθυντή των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών επισκέφθηκε ένα κατάστημα το οποίο για τον ίδιο όπως είπε «αποτελεί ένα παράδειγμα επιχειρηματικότητας, που αξιοποιεί τις ταχυδρομικές υπηρεσίες μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου και πωλεί τα αντικείμενα και τα προϊόντα του σε ολόκληρο το κόσμο. Είναι ένα παράδειγμα το πως μπορεί να δουλέψει επιχειρηματικά ο οποιοσδήποτε» είπε και πρόσθεσε πως «παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, συνομίλησαν με τους ιδιοκτήτες και άκουσαν τις εισηγήσεις και τα προβλήματα «που υπάρχουν αν υπάρχουν σε σχέση με το Ταχυδρομείο και για το πως μπορούμε να βελτιώσουμε αυτή την Υπηρεσία. Εχουμε πάρει κάποιες χρήσιμες εισηγήσεις από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, τις οποίες το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών θα υλοποιήσει ούτως ώστε να βάλουμε και εμείς τη σφραγίδα μας και να βοηθήσουμε αυτούς που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση