ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύπρια 2017: Οι παραστάσεις του Σεπτέμβρη

Μουσική, Θέατρο, Χορός είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο κινείται το φεστιβάλ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα Κύπρια 2017 με μουσική, Θέατρο, και χορό, το τρίπτυχο πάνω στο οποίο κινείται το φεστιβάλ Κύπρια 2017.  Μετά τη συναυλία «Ο Γκάτσος που αγάπησα», με τους Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τη σκυτάλη παίρνει η μοναδική Αλέξια με τη μουσική παράσταση «Alexia: The untold story of women in Jazz». 

Ειδικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον Σεπτέμβριο έχει ως εξής:

Alexia: The untold story of women in Jazz
Δύο παραστάσεις στις 6 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και στις 7 Σεπτεμβρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσού, η Αλέξια αποτίει φόρο τιμής σε ορισμένες από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές της Τζαζ όπως οι Nina Simone, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Doris Day, Anita O`Day, Betty Carter, Abbey Lincoln κ.ά. και φωτίζει τις ιστορίες τους μέσα από τα τραγούδια τους.

6 Σεπτεμβρίου - Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 8:30 μ.μ.
7 Σεπτεμβρίου - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 8:30 μ.μ.

Zilla Project μαζί με τον Ηλία Ζάικο και εκλεκτούς καλεσμένους – Η ιστορία των Blues
Ακολουθούν τρεις παραστάσεις για την ιστορία των Blues στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 13 Σεπτεμβρίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού στις 14 Σεπτεμβρίου και στο Αμφιθέατρο Τάλας στις 16 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα πλούσιο, γοητευτικό, ευχάριστο και γεμάτο συναίσθημα μουσικό ταξίδι, μέσα από διαφορετικούς τόπους, εποχές, μυθικά ονόματα και ήχους του Blues, ένα ταξίδι εξέλιξης που ξεκίνησε πάνω από έναν αιώνα πριν και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

13 Σεπτεμβρίου - Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 8:30 μ.μ.
14 Σεπτεμβρίου - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 8:30 μ.μ.
16 Σεπτεμβρίου - Αμφιθέατρο Τάλας, Πάφος, 8:30 μ.μ.

Αλμπέρ Καμύ - «Καλιγούλας»
Με σκηνοθέτιδα την Αλίκη Δανέζη Knutsen παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο Μακάριος ΙΙΙ, στη Λευκωσία στις 18 Σεπτεμβρίου και στο Κούριο της Λεμεσού στις 19 Σεπτεμβρίου το έργο του, Αλμπέρ Καμύ, «Καλιγούλας» με την είσοδο να επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 13 χρόνων. Η Αλίκη Δανέζη Knutsen σκηνοθετεί ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα του 20ου αιώνα, αποτυπώνοντας επί σκηνής την δραματική πορεία του Καλιγούλα προς το θάνατο ως μια πράξη «αυτοθυσίας» κι όχι παραφροσύνης.

18 και 19 Σεπτεμβρίου - Αμφιθέατρο Μακάριος ΙΙΙ, Λευκωσία, 8:30 μ.μ.
20 Σεπτεμβρίου - Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 8:30 μ.μ.

Ντέιβιντ Μάμετ – Αμερικανικός Βούβαλος
Θέατρο και για τη συνέχεια. Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 και την ίδια μέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 20:30 παρουσιάζεται το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ, «Αμερικανικός Βούβαλος» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Τις ίδιες ώρες παρουσιάζεται και στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα στο παλαιοπωλείο του Ντον (Γιάννης Μπέζος), όπου μαζί με το φίλο του Ουόλτερ, ο επονομαζόμενος και «δάσκαλος», (Πέτρος Φιλιππίδης) και το νεαρό Μπομπ (Ορφέας Αυγουστίδης) οργανώνουν εκ του προχείρου μια φιλόδοξη ληστεία για ένα νόμισμα που έχει επάνω τον αμερικάνικο βούβαλο, που δεν πραγματοποιείται ποτέ. Ο Ντον θέλει να νουθετήσει και να κάνει «σωστό άτομο» τον Μπομπ, ένα παιδί ανυπεράσπιστο και χαμένο στα ναρκωτικά. Είσοδος στις παραστάσεις σε άτομα άνω των 14 ετών.

21 Σεπτεμβρίου - Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 6:00 & 8:30 μ.μ.
22 Σεπτεμβρίου - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 6:00 & 8:30 μ.μ.

Image Theatre – The best of image
To γνωστό «μαύρο θέατρο» της Πράγας δίνει συνέχεια στο Φεστιβάλ και συγκεκριμένα θα δοθούν παραστάσεις στην Σκηνή Εύης Γαβριηλίδης ΘΟΚ, Λευκωσία στις 22 Σεπτεμβρίου ώρα 18:00 και στις 23 Σεπτεμβρίου ώρα 18:00 και 20:30) καθώς και στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού στις 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00.

Η παράσταση «The Best of Images» είναι μια επιλογή των καλύτερων παραστάσεων του Image Theatre με τις καλύτερες συνθέσεις χορού, ακροβατικών, κωμικών στοιχείων, χρωμάτων, εκπλήξεων και θαυμαστών σκηνών. Το σκοτάδι αυτού του μαύρου θεάτρου είναι γεμάτο φαντασία. Ο χορός αποτελεί μέσο έκφρασης συναισθημάτων αλλά χωρίς να λαμβάνει υπόψη πλέον τους νόμους της φυσικής. Η μουσική μετουσιώνει τα άψυχα σε ζωντανά και το απίστευτο γίνεται πραγματικότητα. Ζείτε ένα όνειρο ενώ είστε ξύπνιοι. Μια πρωτοποριακή παράσταση για μεγάλους και μικρούς που θα ενθουσιάσει.

22 Σεπτεμβρίου - Σκηνή Εύης Γαβριηλίδης ΘΟΚ, Λευκωσία, 6:30 μ.μ.
23 Σεπτεμβρίου - Σκηνή Εύης Γαβριηλίδης ΘΟΚ, Λευκωσία, 6:30 & 8:30 μ.μ.
24 Σεπτεμβρίου - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 6:30 μ.μ.

[ID] Double με την Laurie-Anne Langis
Έπεται χορός από τον Καναδά με την Laurie-Anne Langis σε δύο παραστάσεις στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, στις 24 και στις 25 Σεπτεμβρίου και στο Θέατρο Ριάλτο στις 27 Σεπτεμβρίου. Από τον Καναδά και για πρώτη φορά στην Κύπρο, τόσο δυνατό όσο ευάλωτο, το [ID] DOUBLE ενσαρκώνει την αναζήτηση μιας γυναίκας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ταραχή των ίδιων της των αντιφάσεων, για την ταυτότητά της. Με τη Μαρία Κάλλας να αποτελεί το μουσικό κοινό νήμα και μέσω μιας οργανικής, υγρής και ξέφρενης κίνησης, το [ID] DOUBLE ιχνηλατεί τη διφορούμενη αρχιτεκτονική μιας συλλογικής έννοιας και κινείται με δεδομένη την αφοπλιστική αυθεντικότητα.

24 και 25 Σεπτεμβρίου - Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 8:30 μ.μ.
27 Σεπτεμβρίου - θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 8:30 μ.μ.

Σταμάτης Κραουνάκης - «Όλοι ένα – Φίλα με»
Ο πληθωρικός Σταμάτης Κραουνάκης «γεμίζει» μουσικά το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στις 28 Σεπτεμβρίου και στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο της Λεμεσού στις 29 Σεπτεμβρίου. Από την Αθήνα μέχρι το Λονδίνο η εμβληματική βραδιά ζωής του Σταμάτη Κραουνάκη, ξαναχτυπά κατ’ ευθείαν στην καρδιά. Ένα παραμύθι ζωής...μια βραδιά που μοίρασε συγκίνηση κι αισθήματα σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

28 Σεπτεμβρίου - Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 8:30 μ.μ.
29 Σεπτεμβρίου - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 8:30 μ.μ.

Θεατρική Ομάδα «Παράσιτα» - «Αριζόνα» του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο
Με είσοδο ελεύθερη για το κοινό η Θεατρική Ομάδα «Παράσιτα» παρουσιάζει το έργο «Αριζόνα» του Ισπανού ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα, Χουάν Κάρλος Ρούμπιο. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Εργοστασίου Υποδημάτων «Ξενόπουλος» στον κυκλικό κόμβο Κοκκινοτριμιθιάς, επαρχία Λευκωσίας. Είσοδος σε άτομα άνω των 12 ετών.
Ο George και η Margaret, αφήνουν την ασφάλεια του σπιτιού τους για να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα εθελοντών στην έρημο της Αριζόνα στα σύνορα με το Μεξικό. Σκοπός τους, η περιφρούρηση και η προστασία των συνόρων από τους γείτονες/εισβολείς. Κάτω από τον καυτό ήλιο οι δύο μεσήλικες ήρωες δεν θα έρθουν τελικά αντιμέτωποι μόνο με τους “εισβολείς” της ερήμου, αλλά και με την έρημο της σχέσης τους, της συνείδησης και της ζωής τους.

29 και 30 Σεπτεμβρίου - Προαύλιος χώρος Εργοστασίου Υποδημάτων Ξενόπουλος, στον κυκλικό κόμβο Κοκκινοτριμιθιάς. Διεύθυνση: Ιουστινιανού 7-7Α, Κοκκινοτριμιθιά, Λευκωσία. 19:15 Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων η κράτηση είναι απαραίτητη. Τηλ. κρατήσεων: 96286544

 Πληροφορίες: τηλ. 7000 2212, www.kypria.org.cy

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X