ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ledra Palace Hotel: Αντικατοπτρίζοντας τη σύγχρονη Ιστορία της Κύπρου

Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η σειρά διαδικτυακών διαλέξεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, εμπλουτίζεται με το επεισόδιο-διάλεξη της Δρος Αντιγόνης Ηρακλείδου, Μεταδιδακτορικής ερευνήτριας, Κέντρο Αριστείας CYENS με τίτλο "Ledra Palace Hotel: Αντικατοπτρίζοντας τη σύγχρονη Ιστορία της Κύπρου", το οποίο παρουσιάζεται την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Θεματική Διάλεξης:

Η παρουσίαση αυτή ασχολείται με ένα ευρέως γνωστό, εμβληματικό, αλλά και ταυτόχρονα παραμελημένο κτήριο στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία: το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας. Πρόκειται για ένα κτήριο που, από την ανέγερση του το 1949, μέχρι και σήμερα έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με τη σύγχρονη, ταραχώδη ιστορία της Κύπρου. Δεν αποτελεί απλώς ένα πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά ένα χώρο ο οποίος αντανακλά τις περισσότερες από τις πιο σημαντικές στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Κύπρου, από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, αλλά ταυτόχρονα και ένα χώρο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και ανάδειξη μιας κοσμοπολίτικης και πολυπολιτισμικής Κύπρου. Η παρουσίαση θα αναφερθεί και στην έκθεση Λήδρα Πάλας: Χορεύοντας σε μια γραμμή, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας.

Σύντομο βιογραφικό της ομιλήτριας:

Η Δρ Αντιγόνη Ηρακλείδου είναι ιστορικός (Πανεπιστήμιο Κύπρου, LSE (MSc), IComS, University pf London (PhD). Είναι συγγραφέας του βιβλίου Imperial Control in Cyprus: Education and Political Manipulation in the British Empire, (London: I.B. Tauris 2017) και συν-επιμελήτρια (μαζί με Αναστασία Γιάγκου) του βιβλίου Cyprus from Colonialism to the Present: Visions and Realities. Essays in honour of Professor Robert Holland, (London: Routledge, 2017). Από το 2019 εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητικός συνεργάτης στο Κέντρο Αριστείας RISE.

Λεζάντα φωτογραφίας: Ledra Palace Hotel, Φελιξ Γιαξής, Αρχείο Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών

Πληροφορίες

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22128157, www.boccf.org 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση