ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετά τον σάλο εννέα γυναίκες στη Συμβουλευτική Επιτροπή

Είκοσι πέντε πρόσωπα επελέγησαν τελικά για να καταρτίσουν πολιτική για τον Πολιτισμό

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Μετά και τις αντιδράσεις από ανθρώπους του πολιτισμού, οργανωμένους φορείς και τον δημοσιογραφικό κόσμο, το Υπουργείο Πολιτισμού προσθέτει, σύμφωνα με ανακοίνωση, εννέα γυναίκες στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και την Πολιτική για τον Πολιτισμό, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ανέρχεται πια στα 25 πρόσωπα.

Είναι, ωστόσο, απορίας άξιον, πώς θα λειτουργήσει αυτή η Επιτροπή, τόσο λόγω του μεγάλου αριθμού της, όσο και λόγω των ετερόκλητων προσώπων που συμμετέχουν σε αυτή. 

Έχει, επίσης, ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι μεταξύ των εννέα γυναικών οι έξι προέρχονται από τον χώρο των εικαστικών, μία από τα Γράμματα, μία αρχιτέκτονας και ακόμη μία από τον χώρο του θεάτρου. Άραγε, αν οι αντιδράσεις συνεχιστούν η λίστα θα μεγαλώνει ώστε να φτάσουμε να καλύψουμε όλο το φάσμα του πολιτισμού, αναζητώντας απλώς γυναίκες ή θα σταματήσουμε εδώ;

Το ζήτημα που προκύπτει από τις σπασμωδικές κινήσεις του Υπουργείου είναι ότι δεν φαίνεται ότι υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό και μακροπρόθεσμο πλάνο πίσω από τη συγκρότηση της Επιτροπής για το πώς θέλουμε να αναπτύξουμε το πολιτιστικό τοπίο της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά με το ετερόκλητο των μελών που συγκροτούν την Επιτροπή, χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του μέλους της Επιτροπής Άντη Ροδίτη, στο facebook,. Ο κ. Ροδίτης θεωρεί ότι οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν ως πρώτιστο καθήκον αυτό της παιδαγωγού, ώστε να ανατρέφονται άνδρες της προκοπής. Θα πρέπει, λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Ροδίτη η γυναίκα να πάψει να επιθυμεί να είναι ίση με τον άνδρα και να επικεντρωθεί στον ρόλο της παιδαγωγού για να σώσει τελικά την ανθρωπότητα, κατά το παράδειγμα της Θεοτόκου.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ θέλουν να είναι ίσες με τους άνδρες σε θέσεις, αξιώματα, καθήκοντα και υποχρεώσεις, δικαιώματα και...

Δημοσιεύτηκε από Antis Roditis στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση