ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

19o Rialto World Music Festival με ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα

Το φεστιβάλ προσφέρεται από το Θέατρο Ριάλτο δωρεάν προς το μουσικόφιλο κοινό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Rialto World Music Festival επιστρέφει για 19η χρονιά από τις 6-19 Ιουλίου, προτείνοντας ένα δυναμικό και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Το φεστιβάλ προσφέρεται από το Θέατρο Ριάλτο δωρεάν, ως ανταπόδοση προς τους θεατές του για την διαχρονική τους στήριξη και αγάπη. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1-6 Ιουλίου, Δευτέρα – Παρασκευή στις Πλάτρες
Rialto Residency

Ο διακεκριμένοι Κύπριοι μουσικοί Μιχάλης Κουλουμής και Πέτρος Κουλουμής θα είναι οι καλλιτεχνικοί εισηγητές του Rialto Residency 2024. Μέσα από τη σύμπραξη 10 νέων ταλαντούχων Κύπριων μουσικών που έχουν προεπιλεγεί, οι Μιχάλης και Πέτρος Κουλουμής θα εστιάσουν σε δύο βασικούς άξονες που απασχολούν και τους ίδιους μέσα στην πλούσια καλλιτεχνική τους πορεία: στη σπουδή και ερμηνεία του ρεπερτορίου της κυπριακής παράδοσης (οργανικοί χοροί, φωνές και τραγούδια), καθώς και στη σύγχρονη κυπριακή δημιουργία.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μιχάλης Κουλουμής, Πέτρος Κουλουμής, Κυριάκος Μαρκουλλής, Χρίστος Ισιδώρου, Δημήτρης Πήχας, Γιάννης Ματθαίου, Ειρηναίος Δημητρίου, Έλενα Νικολάου, Γιάννης Λαουτάρης, Ανδρέας Σμάγας, Στέφανος Χατζηανδρέου, Αναστασία Κοζάκου.

Σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβουλίο Πλατρών.

6 Ιουλίου, Σάββατο στις 19:00 στην Πλατεία Γλαύκου Κληρίδη στις Πλάτρες


Συναυλία Rialto Residency με τους Μιχάλης Κουλουμής και Πέτρος Κουλουμής
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο Residency 2024 θα παρουσιαστεί σε συναυλία, στην Πλατεία Γλαύκου Κληρίδη στις Πλάτρες.


10 Ιουλίου, Τετάρτη στις 21:00 στην Πλατεία Ηρώων


Nama Dama, "Έξω που τα νερά μας” Terlikkas x Fuzz Bus
Η παράσταση Έξω που τα Νερά μας του εμβληματικού Κύπριου τραγουδιστή Μιχάλη Ττερλικκά μαζί με τους μοναδικούς jazz rockers Fuzz Bus επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι. Έπειτα από την τεράστια επιτυχία που είχε στο Φεστιβάλ Φέγγαρος τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και στις χειμερινές τους συναυλίες, αποφασίζουν να ξαναεμφανιστούν και αυτό το καλοκαίρι. Παρουσιάζουν μια φρέσκια εκδοχή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών όπως Τρεις ελιές τζαι μια ντομάτα, Η βράκα, Ασιερόμπασμα, καθώς και λιγότερο γνωστά τραγούδια.
Τους Fuzz Bus αποτελούν οι Ερμής Μιχαήλ στην κιθάρα, Αντρέας Παντελή στα πλήκτρα, Λευτέρης Μουμτζής στο μπάσο και Νικόλας Τσαγγάρης στα τύμπανα.

Τη σκηνή θα μοιραστεί μαζί τους η Nama Dama, η οποία θα ανοίξει τη βραδιά με ένα δυναμικό σετ με κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο της, με τίτλο Pagan Soul. Πρόκειται για μια σόλο παράσταση που συνδυάζει looping, πλήκτρα, πνευστά και κρουστά με ονειρικά φωνητικά.

12 Ιουλίου, Παρασκευή στις 21:00 στη Πλατεία Ηρώων
Συναυλία Rialto Residency Μιχάλης Κουλουμής και Πέτρος Κουλουμής
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο Residency 2024 θα παρουσιαστεί σε συναυλία και στην Πλατεία Ηρώων. Καλλιτεχνική επιμέλεια, συντονισμός: Μιχάλης Κουλουμής & Πέτρος Κουλουμής. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μιχάλης Κουλουμής, Πέτρος Κουλουμής, Κυριάκος Μαρκουλλής, Χρίστος Ισιδώρου, Δημήτρης Πήχας, Γιάννης Ματθαίου, Ειρηναίος Δημητρίου, Έλενα Νικολάου, Γιάννης Λαουτάρης, Ανδρέας Σμάγας, Στέφανος Χατζηανδρέου, Αναστασία Κοζάκου.

13 Ιουλίου, Σάββατο στις 21:00 στη Πλατεία Ηρώων
Usurum Band
Οι Usurum δημιουργήθηκαν το 2008 από τέσσερις μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου και έχoυν έδρα την Αθήνα. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους (Usurum - 2013, Το δίκαιο του πειρασμού - 2017, Μη και δεν - 2018, Ασανσέρ - 2021, Μάτια κάμερες- 2024).

Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ ανα την Ελλάδα (Gagarin, Fuzz, Gazarte, Six Dogs, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, WE, Block33, Ziria Festival, Πικ Νικ Urban Festival κ.α.) και έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Panú Manú, Imiterasu και άλλους.

Η μουσική των Usurum αποτελείται από την αγάπη τους για το τραγούδι, την ποίηση, την πολυφωνία, τα synths, τα πειραγμένα beats, τις folk κιθάρες και το αστικό τοπίο. Αναζητούν τον μουσικό χώρο ανάμεσα στην παράδοση και την ποπ κουλτούρα, εξερευνώντας τα όρια της φόρμας του τραγουδιού και του ελληνικού στίχου. Θέματα όπως η αγάπη, ο θάνατος, η συναισθηματική αυτοκατάδυση και το αποτύπωμα της σύγχρονης αστικής ζωής, είναι συχνά παρόντα στα τραγούδια τους. Ποιητικός λόγος, χορευτική ηλεκτρονική μουσική, άμεσος στίχος και ήσυχα ηχητικά περιβάλλοντα εναλλάσσονται και συνυπάρχουν τόσο στα ηχογραφήματα, όσο και στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Το ηχητικό σύμπαν των Usurum περιλαμβάνει υβριδικά ακουστικά και ηλεκτρονικά κρουστά, όργανα - παιχνίδια, αναλογικά synthesizers και πολυφωνικό τραγούδι.

Μουσικοί:
Σταύρος Ρουμελιώτης: Ακουστική κιθάρα,πλήκτρα, φωνή
Γιώργος Σταυρίδης: Τύμπανα, ηλεκτρονικά κρουστά
Φάνης Ζαχόπουλος: Κλασσική κιθάρα, μαντολίνο, πλήκτρα, φωνή
Κοσμάς Λαμπίδης: Φωνή
Νίκος Αντωνόπουλος: Κλασσική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή
Λάμπρος Παπανικολάου: Κοντραμπάσο
Κώστας Χαικάλης: Ηχοληψία

17 Ιουλίου, Τετάρτη στις 21:00 στον Χώρο Στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από το θέατρο Ριάλτο)
Μαρίνα Σάττι live
Pop, mainstream και ethnic, σαγηνευτική, αισθησιακή αλλά και τρυφερή, κυρίαρχη και λαμπερή, η Μαρίνα Σάττι εκπροσώπησε φέτος την Ελλάδα στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision με το ΖARI της, ξεσηκώνοντας το κοινό εντός και εκτός της χώρας, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να μεταφέρει σε κάθε σκηνή αυτό το καλοκαίρι ένα δυναμικό live. Η καλλιτέχνης που μας απασχόλησε όσο καμία άλλη τον τελευταίο καιρό, κατακλύζοντας το ελληνικό (και όχι μόνο) ίντερνετ, έρχεται στις 17/07 στο Rialto World Music Festival στον Χώρο Στάθμευσης της ΣΕΚ.

19 Ιουλίου, Παρασκευή στις 21:00 στον Χώρο Στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από το θέατρο Ριάλτο)
Krúe με τους Νικόλα Τσαγγάρη, Βασίλη Φιλίππου και Γιώργο Δημητρίου
Το Krúe ειναι μια νέα συνεργασία μεταξύ του Νικόλα Τσαγγάρη και του Βασίλη Φιλίππου με αφορμή τη μελέτη ρυθμών του κόσμου, τη σύνθεση και την ηχογράφηση νέας μουσικής.
Τον Ιούνιο του 2024 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με αυθεντικές συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς. Στο Rialto World Music Festival είναι η πρώτη τους ευκαιρία να παρουσιάσουν τη μουσική τους και θα πλαισιώνονται από τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Δημητρίου στους ηλεκτρονικούς ήχους. Στη συναυλία θα ακουστούν κομμάτια από το EP αλλά και νέες συνθέσεις από το τρίο, Βασίλη Φιλίππου, Νικόλα Τσαγγάρη και Γιώργο Δημητρίου

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 77 77 77 45 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και κοινωνικά μέσα του Rialto World Music Festival και του θεάτρου Ριάλτο www.cyprusrialtoworldmusic.com & https://www.rialto.com.cy

Το φεστιβάλ εντάσεται στο Forum of Worldwide Music Festivals & EFFE LABEL 2024-2025

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

«Πάντα έχει σημαντική θέση η εγχώρια μουσική σκηνή στο φεστιβάλ. Αναδεικνύουμε πολλούς καλλιτέχνες στις σκηνές μας, που ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ