ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

9ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στη σύγχρονη λόγια μουσική στη μεσαιωνική αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία

Newsroom K

Το 9ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής μετράει αντίστροφα και ανοίγει τις πόρτες του από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου στην μεσαιωνική αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία. Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ, σε συνεργασία με το Κέντρο Κύπριων Συνθετών και το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης, σας προσκαλούν σε ένα τετραήμερο αφιερωμένο στη σύγχρονη λόγια μουσική.

Το σήμα της έναρξης θα δοθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου με το ρεσιτάλ πιάνου του Χρίστου Φούντου στο οποίο θα παρουσιάσει έργα των Μ.Ανδρονίκου, Ε.Καραγιώργη, Γ.Παπαγεωργίου, Σ.Σάββα, Γ.Σταύρου και Τ.Στυλιανού.

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τα «Μουσικά Τοπία για Φωνή», μία συναυλία για υψίφωνο, βιολί, κλαρινέτο και ηλεκτρονικά. Η Χρίστια Μιχαήλ (υψίφωνος), ο Αλέξης Θεοφυλάκτου (βιολί) και ο Παναγιώτης Σιώρας (κλαρινέτο) θα ερμηνεύσουν μεταξύ άλλων έργα των Α.Σκορδή, Α.Μουστούκη, Γ.Σταύρου και Τ.Στυλιανού.

Τη σκυτάλη θα παραλάβει το Composers’ Electroacoustic Ensemble το Σάββατο 21 Νοεμβρίου. Οι συνθέτες - μέλη του Κέντρου Κυπρίων συνθετών, Σάββας Σάββα (πιάνο), Ανδρέας Μουστούκης (κρουστά, ηλεκτρονικά), Γιώργος Σταύρου (ηλεκτρική κιθάρα), Τάσος Στυλιανού (theremin, ηλεκτρονικά) και Χάρης Σοφοκλέους (ηλεκτρονικά) πρόκειται να εξερευνήσουν αυτοσχεδιαστικά τα όρια των συνθέσεών τους.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου με το Chronos Contemporary Music Ensemble. Ανάμεσα στα έργα του διεθνούς σύγχρονου ρεπερτορίου, η συναυλία περιλαμβάνει συνθέσεις των Ν.Βήχα, Ε.Καραγιώργη, Γ.Παπαγεωργίου και Ά.Σκορδή. Το ενόργανο σύνολο αποτελείται από τους Sorin Alexandru Horlea (βιολί), Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο), Νίκο Ιωάννου (κοντραμπάσο), Virginie Bove (φλάουτο), Γιώργο Γεωργίου (κλαρινέτο), Δροσοσταλίδα Μωραΐτη (πιάνο) και Μάριο Νικολάου (κρουστά).

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες του φεστιβάλ έπειτα από διαδικτυακή ή τηλεφωνική κράτηση. Λόγω των εκτάκτων μέτρων για την προστασία από τον COVID-19 ο συνολικός αριθμός των ακροατών θα ανέρχεται στους 50 για κάθε συναυλία. Όλες οι συναυλίες θα προβάλλονται και σε απευθείας μετάδοση (live web streaming) από το κανάλι του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης στο YouTube.

 Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα, από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου 2020. Ώρα έναρξης 20.00 (ώρα προσέλευσης 19.30). Αγίου Μάρωνα, Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99404723, info@cymic.org.cy

Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ, Κέντρο Κυπρίων Συνθετών, Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης.
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Εφημερίδα Πολίτης

• Facebook: https://www.facebook.com/CyprusNewMusicFestival

• Instagram: https://www.instagram.com/cyprus_newmusicfestival/

• YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC4-5nTeWhDpGKxC0MrNSKfA

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές  Αλίκη Χρυσοχού, Άνδρέας Αροδίτης, Ριάνα Αθανασίου.

«ONCE UPON A DREAM»

Τραγούδια και μουσική από τα ωραιότερα έργα της Walt Disney με το Γιώργο Περρή
Δελτίο Τύπου
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ