ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έριξε αυλαία το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος

15 καταξιωμένοι ανά το παγκόσμιο σολίστες ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από τον βραδινό ουρανό της Κύπρου

ΚΥΠΕ

Στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος, που κατέβασε αυλαία, σε διάστημα δέκα ημερών 15 καταξιωμένοι ανά το παγκόσμιο σολίστες ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από τον βραδινό ουρανό της Κύπρου, για να προσφέρουν θεσπέσιες ερμηνείες σε αριστουργήματα της μουσικής δωματίου. Απέναντί τους, ένα κοινό που λαχταρούσε και ήταν συνάμα ευγνώμον για αυτήν την ευκαιρία.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, το Φεστιβάλ σήκωσε αυλαία στα Κούκλια στις 28 Μαΐου, και περιλάμβανε έξι υπαίθριες συναυλίες στο προαύλιο της Μεσαιωνικής Έπαυλης, μέσα στο Ιερό της Αφροδίτης, με τους: Julian Bliss (κλαρινέτο), Enrico Pace, Freddy Kempf και Lily Maisky (πιάνο), Kristóf Barati, Nicolas Dautricourt, Rosanne Philippens, Boris Brovtsyn και Hrachya Avanesyan (βιολί), Lars Anders Tomter, Diemut Poppen και David Abrahamyan (βιόλα), και Mischa Maisky, Marc Coppey και Alexander Chaushian (βιολοντσέλο).

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι μουσικοί είχαν επίσης την ευκαιρία να παραδώσουν εργαστήρια μουσικής και εκπαιδευτικές συναυλίες σε Κύπριους μαθητές.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, The Olive Grove στον Δελίκηπο, με μία συναυλία με τον θρυλικό τσελίστα Mischa Maisky, την πιανίστρια Lily Maisky και τον βιολονίστα Boris Brovtsyn.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, έπειτα από την ακύρωση του Φεστιβάλ πέρυσι, γνώριζαν πως ήταν παράτολμο να επιχειρήσουν την οργάνωση του φέτος και μάλιστα, λίγες μέρες μετά το τελευταίο lockdown που έγινε στην Κύπρο. Τώρα, προσθέτει το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, "αισθανόμαστε χαρούμενοι και δικαιωμένοι που πήραμε αυτό το ρίσκο".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Το διαδικτυακό κατέβασμα νέων τραγουδιών διαδίδεται στους ακροατές σχεδόν όπως και οι πανδημίες, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα

Η μουσική σαν ιός

Η έρευνα διαπίστωσε μάλλον ότι τα νέα τραγούδια έχουν και αυτά τη δική τους «επιδημιολογική καμπύλη»
Kathimerini.gr
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ