ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος σε δύο επετειακές συναυλίες

Το Ίδρυμα Θεοτόκος και το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» παρουσιάζουν τον γνωστό καλλιτέχνη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Δεν θα μπορούσε ο μεγάλος μας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος να μην έστηνε μια ειδική παράσταση για τα «100 Χρόνια της Μικράς Ασίας» που συμπληρώνονται φέτος.

Μια παράσταση με τραγούδια δικά του, τραγούδια από οπερέτες αλλά και τραγούδια άλλων μεγάλων Ελλήνων συνθετών τα οποία ο ίδιος ονομάζει «Σμυρνέικα, πολίτικα, τραγούδια ανατολίτικα και Σαββοπουλικά». Τραγούδια που θα ξυπνήσουν μνήμες και θα μας χαρίσουν στιγμές βγαλμένες μέσα από τον πολιτισμό και την μεγάλη πολιτιστική αξία της Σμύρνης.
Οι μεγάλες αυτές συναυλίες έχουν ακόμη ένα ξεχωριστό σκοπό. Να ενισχύσουν την προσπάθεια των δύο φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που δημιούργησε ο αείμνηστος γιατρός Αμερίκος Αργυρίου, το «Ίδρυμα «Θεοτόκος Αμερίκος Αργυρίου» και το «Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής Αμερίκος Αργυρίου».

«Βάλε στα όργανα φωτιά» με τον Διονύση Σαββόπουλο
100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Σμυρνέικα, πολίτικα, τραγούδια ανατολίτικα και Σαββοπουλικά
31 Αυγούστου Αμφιθέατρο Μακαρίου ΙΙΙ (Σχολής Τυφλών), Λευκωσία
1 Σεπτεμβρίου Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», Λεμεσός

Συμμετέχουν: Οκταμελής Λαϊκή ορχήστρα υπό την επιμέλεια του Γιώτη Κιουρτσόγλου, στενού συνεργάτη για πολλά χρόνια του Διονύση Σαββόπουλου, η Φιλαρμονική Μέσα Γειτονιάς, το Φωνητικό Σύνολο ΔΙΑΣΤΑΣΗ και δύο Κύπριοι τραγουδιστές, ο Δημήτρης Φανής και η Αννίτα Κωνσταντίνου.

Λίγα Λόγια από το Διονύση Σαββόπουλο για την συναυλία:

«Η συναυλία δεν θα αναφέρεται μόνο στην Μικρά Ασία αλλά και στον Πόντο, στην Κύπρο, στην βόρεια Θράκη και θέλουμε με επιλεγμένα τραγούδια και πρόζες γραμμένες ειδικά, να δείξουμε την μεγάλη αναγεννητική δύναμη που χαρακτηρίζει την ράτσα μας και από εκεί που είναι στα χώματα μισοπεθαμένη δημιουργεί ξανά καινούριο κόσμο ακόμα και πριν... απ' τον Δαρείο και μετά τον 5ο αιώνα με τους Γότθους, και μετά τον 10ο με τους Σελτζούκους κλπ κλπ»

Εισιτήρια από την tickethour.com.cy και όλα τα ACS couriers στη τιμή των €25 γενική είσοδος.

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα Η Καθημερινή και Love FM

Υποστηρικτές: Phil Andreou Digital Printings, So Easy Stores, Blackbook Agency, Inspired Family Fun
Ενημερωθείτε για το έργο του Ιδρύματος Θεοτόκος «Αμερίκος Αργυρίου»
https://www.theotokosfoundation.org/

Ενημερωθείτε για το έργο του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου»
http://www.cpp.org.cy 
https://www.facebook.com/centerforpreventivepaediatrics 
https://www.instagram.com/preventativepaediatricssociety/?hl=en 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση