ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το αρχείο του Ντέιβιντ Μπόουι θα ανοίξει για το κοινό για να πείτε «Oh! You Pretty Things»

Από το 2013 έως το 2018 η κινητή έκθεση «David Bowie Is» υπήρξε must ανάμεσα στους φαν του μουσικού -άλλωστε, υπολογίζεται ότι την επισκέφθηκαν συνολικά περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα. Εξίσου εν

Kathimerini.gr

Από το 2013 έως το 2018 η κινητή έκθεση «David Bowie Is» υπήρξε must ανάμεσα στους φαν του μουσικού -άλλωστε, υπολογίζεται ότι την επισκέφθηκαν συνολικά περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα.

Εξίσου ενδιαφέρουσα για τους πιστούς του Μπόουι αναμένεται να είναι μία νέα συλλογή που θα ανοίξει για το κοινό το 2025 και θα περιλαμβάνει 80.000 αντικείμενα του Βρετανού.

Το αρχείο του Ντέιβιντ Μπόουι πέρασε στα χέρια του Μουσείου V&A και αναμένεται να ανοίξει για το κοινό σε έναν νέο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ανατολικό Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Στράτφορντ, που θα λέγεται «The David Bowie Centre for the Study of Performing Arts».

Στη συλλογή θα υπάρχουν από βραβεία, κοστούμια και μουσικά όργανα του Μπόουι, ακόμα και το στυλόφωνο που έπαιξε το 1969 στο «Space Oddity», αλλά και πιο προσωπικά αντικείμενα όπως γράμματα αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις. Κάποια από αυτά τα αντικείμενα είχαν συμπεριληφθεί και στον κατάλογο της έκθεσης «David Bowie Is») ενώ άλλα θα γίνουν διαθέσιμα στο κοινό για πρώτη φορά.

Στη σχετική ανακοίνωση διαβάζουμε: «Το αρχείο χαράσσει τη δημιουργική πορεία του Μπόουι ως μουσικού καινοτόμου, συμβόλου και υπέρμαχου της αυτο-έκφρασης και της επανεφεύρεσης από το ξεκίνημα της καριέρας του στα 60s έως και τον θάνατό του το 2016».

Το «David Bowie Center» έρχεται με τη σειρά του να ρίξει φως σε μία σπουδαία καριέρα, μαζί με τις επανεκδόσεις και τις εκδόσεις αρχειακού υλικού του μουσικού τα τελευταία χρόνια από τη Warner.

Το ποσό που δόθηκε για το αρχείο του Μπόουι δεν έχει γίνει γνωστό, λέγεται πάντως πως πραγματοποιήθηκε χάρη σε δωρεά ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων από τα Blavatnik Family Foundation και Warner Music Group.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Bowie (@davidbowie)

Με πληροφορίες από το Variety.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση