ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Bandini-Chiacchiaretta Duo στο The Shoe Factory

Με στόχο την προώθηση της Αργεντίνικης μουσικής μέσω της μαγείας των πιο αντιπροσωπευτικών της οργάνων (της κιθάρας και του μπαντονεόν)

Newsroom K

Με στόχο την προώθηση της Αργεντίνικης μουσικής μέσω της γοητείας και της μαγείας των πιο αντιπροσωπευτικών της οργάνων (της κιθάρας και του μπαντονεόν), το Bandini-Chiacchiaretta Duo κατέστη σημαντικό σημείο αναφοράς στο διεθνές μουσικό στερέωμα χάρη στο εξαιρετικό ταλέντο των δύο μουσικών του καθώς και στο σπουδαίο τους χάρισμα για επικοινωνία. Το Ντούο έχει προσκληθεί σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ και αίθουσες μουσικής ανά το παγκόσμιο, έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 50 χώρες, και έχει λάβει τις επευφημίες τόσο των μουσικοκριτικών όσο και του κοινού. Το Bandini-Chiacchiaretta Duo θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την Κύπρο, μέσα στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας EGTA - Κύπρου, για μια συναυλία στο The Shoe Factory του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 / 8:30μμ. Ένα μοναδικό πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς, με έργα των Πιατσόλα, Βιλόλντο, Μπράουερ, Πουχόλ.

Λόγω των μέτρων κατά του Covid-19, υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, και το κοινό καλείται όπως εξασφαλίσει τα εισιτήριά του εγκαίρως, από το box office του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος.

Πρόγραμμα:

Άστορ Πιατσόλα: Bandoneon / Ave Maria / Zita
Άνχελ Βιλόλντο: El Choclo
Άστορ Πιατσόλα: Le Grand Tango

Άστορ Πιατσόλα: Fuga y Misterio / Invierno Porteno
Λέο Μπράουερ: Folia a traves de los siglos (έργο αφιεριωμένο στο Duo)
Μάξιμο Ντιέγκο Πουχόλ: Nubes de Buenos Aires

BANDINI-CHIACCHIARETTA DUO

Giampaolo Bandini (κιθάρα)
Cesare Chiacchiaretta (μπαντονεόν)

Το Ντούο Giampaolo Bandini - Cesare Chiacchiaretta, κιθάρα και μπαντονεόν, ιδρύθηκε το 2002 με στόχο την προώθηση της Αργεντίνικης μουσικής μέσω της γοητείας και της μαγείας των πιο αντιπροσωπευτικών της οργάνων. Το ντουέτο κατέστη άμεσα ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στο διεθνές μουσικό στερέωμα χάρη στο εξαιρετικό ταλέντο των δύο μουσικών του καθώς και στο σπουδαίο τους χάρισμα για επικοινωνία. Έχοντας προσκληθεί σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ και αίθουσες μουσικής ανά το παγκόσμιο, οι Bandini-Chiacchiaretta έχουν περιοδεύσει σε περισσότερες από 50 χώρες λαμβάνοντας τις επευφημίες τόσο των μουσικοκριτικών όσο και του κοινού.

Η σταδιοδρομία του Ντούο σηματοδοτήθηκε από λαμπρές στιγμές – μεταξύ άλλων – την ερμηνεία τους στο Διπλό Κοντσέρτο του Άστορ Πιατσόλα Hommage à Liège, υπό τη διεύθυνση του θρυλικού συνθέτη και μαέστρου Λέο Μπράουερ, ο οποίος με τη σειρά του αφιέρωσε το έργο του La Folia a Traves de los siglos στο Ντούο. Για το Ντούο Bandini-Chiacchiaretta έγραψαν έργα πολλοί σημαντικοί συνθέτες συμπεριλαμβανομένων των Daniel Binelli, Fernando Tavolaro, Saverio Rapezzi και Maximo Diego Pujol, ο οποίος τους αφιέρωσε το Διπλό Κοντσέρτο για Κιθάρα, Μπαντονεόν και Ορχήστρα «Luminosa Buenos Aires» (2009). Η ιδιότητα του Ντούο να ζουν τη μουσική στο έπακρο και χωρίς όρια τους οδήγησε σε συνεργασίες με εξέχοντες καλλιτέχνες όπως οι Fernando Suarez Paz, Avi Avital, Salvatore Accardo, μεταξύ άλλων.

Συναυλίες του Ντούο έχουν μεταδοθεί εκτενώς από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ιταλία και στο εξωτερικό, ενώ το 2016, κυκλοφόρησε και το πρώτο τους άλμπουμ Escualo, hommage to Astor Piazzolla για τη δισκογραφική εταιρεία Decca.

Οι Giampaolo Bandini και Cesare Chiacchiaretta είναι παράλληλα αφοσιωμένοι παιδαγωγοί και έχουν διδάξει σε ορισμένες από τις πιο φημισμένες ακαδημίες και πανεπιστήμια ανά το παγκόσμιο.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: The Shoe Factory του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 στις 20:30. Οδός Ερμού 304, Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22663871

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση