ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Ledra Music Soloists παρουσιάζει «200+ Σονάτες για τσέλο και πιάνο»

Με τον κορυφαίο τσελίστα της Φιλαρμονικής της Βιέννης Péter Somodari

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Ledra Music Soloists παρουσιάζει μια μοναδική βραδιά μουσικής δωματίου με έργα για τσέλο και πιάνο με τον κορυφαίο τσελίστα, Péter Somodari, και τον πιανίστα Νικόλα Κωσταντίνου. Το ρεπερτόριο της συναυλίας περιλαμβάνει έργα μιας χρονικής περιόδου διακοσίων πέντε χρόνων, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό φάσμα της πλούσιας ιστορίας έργων για αυτό τον συνδυασμό οργάνων.

Péter Somodari

Η συναυλία αρχίζει με την Τέταρτη Σονάτα, σε Ντο μείζονα, του Ludwig van Beethoven. Γραμμένη το 1815, η σονάτα αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα των καινοτομιών της όψιμης του περιόδου, όπου η φαντασία και η απλότητα αντιπαρατίθενται με αυστηρή αντιστικτική γραφή. Ακριβώς ένα αιώνα αργότερα και εν μέσω του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, o Claude Debussy συνθέτει τη δική του Σονάτα, της οποίας ο μουσικός κλασικισμός και η σύνταξη συγχωνεύονται με τη αισθητική του Συμβολισμού του συνθέτη και την εξαιρετικά πρωτότυπη εξερεύνηση της αρμονικής γλώσσας και των χρωματικών υφών. Εν συνεχεία, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δύο δημοφιλή και αριστουργηματικά έργα του Gabriel Fauré: τη διαυγή και διαφανή Ελεγεία, καθώς και το ευχάριστο Σισιλιέν.

Η συναυλία ολοκληρώνεται με τη Σονάτα σε Ντο μείζονα του Κύπριου συνθέτη Κωνσταντίνου Στυλιανού, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Αποτελούμενη από τρεις κινήσεις, η σονάτα είναι γεμάτη λυρισμό, ενέργεια, χιούμορ και πάθος, γραμμένη κατά την διάρκεια του εγκλεισμού ένεκα πανδημίας το 2020.

Νικόλας Κωσταντίνου

Πρόγραμμα

Ludwig van Beethoven: Σονάτα για πιάνο και τσέλο αρ. 4, έργο 102/1 (1815)
Gabriel Fauré: Ελεγεία, έργο 24 (1883) και Σισιλιέν, έργο 78 (1893/1898)
Claude Debussy: Σονάτα για τσέλο και πιάνο (1915)
Κωνσταντίνος Στυλιανού: Σονάτα για τσέλο και πιάνο (2020)

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:00  

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22352355, info@ledramusic.org, www.ledramusic.org

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com και καταστήματα Stephanis

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας

LMS EVENT

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση