ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μυστικός τόπος λατρείας των Μάγια ανακαλύφθηκε στο Μεξικό (φωτος)

Σχεδόν 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, μέσα στη σπηλιά Balamku, στον αρχαιολογικό χώρο Chichen Itza.

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Ένας τόπο λατρείας των Μάγια, που μέχρι σήμερα παρέμενε μυστικός, ήρθες στο φως στο Μεξικό. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν πραγματικό θησαυρό του αρχαίου πολιτισμού σε μία σπηλιά στην χερσόνησο του Γιουκατάν, όπου γινόταν θρησκευτικές τελετές, μεταξύ 700 και 1000 μετά Χριστόν, όπως εκτιμούν οι ερευνητές.

 

Σχεδόν 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, μέσα στην σπηλιά Balamku, στον αρχαιολογικό χώρο Chichen Itza (Τσίτσεν Ίτζα), οι επιστήμονες βρήκαν πλήθος αντικειμένων, από πήλινα δοχεία και εγχειρίδια, μέχρι μάσκες και αγαλματίδια θεοτήτων, της προ - ισπανικής περιόδου.

 

Η σπηλιά Μπαλαμκού (στη γλώσσα των Μάγια σημαίνει «θεός τζάγκουαρ») βρίσκεται σε δυσπρόσιτο σημείο, όπως και και οι περισσότεροι τόποι λατρείας των Μάγιας «γιατί έτσι είχαν την αίσθηση ότι βρίσκονταν κοντά στα σωθικά των θεών τους» όπως δήλωσε ο υπεύθυνος αρχαιολόγος Γκουιγέρμο Ντε Άντα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το έργο του καλλιτέχνη Γιώργου Γαβριήλ απο τη σειρά «Αντικατοπτρισμοί»

«Nous ne sommes pas Charlie»

Ο Καραβάτζιο εξανθρωπίζει την πίστη. Εξανθρωπίζει την εικόνα του Ιησού και του δίνει όμορφη σε όψη μορφή, σάρκα και σώμα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Μέχρι σήμερα όμως έχουν πουληθεί 350 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο, ενώ YouTubers και TikTokers ανά τον κόσμο δημοσιεύουν βίντεο με τους εαυτούς τους καθώς λύνουν τον Κύβο

Ο Κύβος του Ρούμπικ

O Ούγγρος καθηγητής αρχιτεκτονικής Ερνο Ρούμπικ εξέδωσε μόλις το πρώτο του βιβλίο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X